אי הקפדה על הפרשי 12 שעות בהזלפת טיפות ללחץ תוך עיני

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

21/11/2020 | 08:55 | מאת: שוש

שלום, אובחן אצלי לחץ תוך עיני, ללא פגיעה בעצב הראיה. עקב כך עלי לזלף טיפות פעמיים ביום בהפרשים של 12 שעות. האם אי דיוק בכך עלול ממש לגרום לנזק לעצב הראיה? למשל הזלפתי ב7 בערב ושוב ב8 וחצי בבוקר. וזאת עקב אילוצים. לא שיכחה. וזה לא חד פעמי.

שוש שלום רב, הטיפות ניתנות כל 12 שעות כי זה טווח הפעולה שלהן אך יש מקדם ביטחון וברור שאין צורך לעמוד עם סטופר ובדיוק כעבור 12 שעות לקחת אותן. סטייה של שעה שעתיים קרוב לודאי לא תגרום לנזק. בכל מקרה אם את שוכחת ופתאום נזכרת מומלץ לקחת את הטיפות בכל זאת. בריאות שלמה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות