לוסטרל וחשש מפגיעה בראייה- הידקקות RNFL

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

01/07/2020 | 23:00 | מאת: צ'ומפי

לוסטרל וחשש מפגיעה בראייה- הידקקות RNFL: אני נוטל כבר כחצי שנה 200 מ,ג לוסטרל ביום בשל חרדה וocd מאוזן. בעבר נטלתי תרופות אחרות מאותה משפחה במינונים שונים עם תקופות של הפוגה.בתופעות הלוואי שמופיעות בעלון של התרופה לוסטרל כתוב שלא מומלץ לחולי גלאוקומה.אציין שלא מאובחן כחולה גלאוקומה. במעקב אצל מומחה רשתית- בגלל קוצר ראייה גבוה (11), לפני 17 שנה לערך איחוי חורים וקרעים בשתי העיניים ללא הפרדות. בבדיקה האחרונה יצא שהלחץ התוך עיני אצלי עלה באחת מהעיניים מ17 ל19 ובשנייה נשאר 17. . במעקב oct אצל מומחה רשתית בגלל הידקקות עצב הראייה שאוחנה ונשארת סטטית כבר כמה חודשים בעין אחת עובי ממוצע 0.72 ברביע תחתון ובעין שנייה עובי ממוצע 0.65 מ"12 עד 7 חלק נזלי" . אציין שלא מדובר לפי מה שהבנתי, לפחות מדברי הרופא בגלאוקומה. כמה שאלות: האם העלייה מ17 ל19 בלחץ משמעותית והאם מצדיקה שקילת שינוי מלוסטרל למשהו אחר? האם ההידקקות מצריכה החלפת הלוסטרל

שלום רבף תמיד יש שינויים בלחץ התוך עיני מבדיקה לבדיקה. אבחון גלאוקומה לא תלוי בלחץ אלא בפרמטרים רבים אחרים. לכן ההחלטה על טיפול כזה או אחר לחרדה אינו קשור ללחץ התוך עיני אצלך. בריאות שלמה פרופ' ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות