מורכבות אבחון מחלת גלאוקומה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

11/06/2020 | 10:58 | מאת: ענת

הדקקות נכרת בסיבי העצב בOCT קוצר ראיה -9 ב 2 העיניים שדות ראיה תקינים לחץ תוך עיני 17/17 פכימטריה 524 , 509 האם בוודאות גלאקומה ? בת 49 , דודה חולה בגלאוקומה ההורים ללא מחלת גלאוקומה

ענת שלום רב, בעקרון בדיקות לא מאבחנות מחלות אלא עוזרות לרופא להגיע לאבחנה. OCT בחולים עם קוצר ראיה לעיתים אינו אמין אך רופא העיניים שעוקב אחרייך צריך להתיחס לכל בדיקה בקורלציה עם הבדיקה הקלינית ובדיקו נוספות ואז להחליט. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות