מדידה ביתית של לחץ תוך עיני

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

16/04/2020 | 18:05 | מאת: שוש

שלום, בת 55. לפני פרוץ מגיפת הקורונה הייתי בתהליך שבו החל לחץ תוך עיני שהגיע לרמה של 27. ללא פגיעה בראייה. הרופאה אמרה שרמה כזו עלולה לגרום לפגיעה בראייה אפילו תוך זמן קצר. קיבלתי טיפות והתחלתי להשתמש בהן. לאחר יומיים של שימוש בהן העיניים שלי היו אדומות, כואבות, עפעפים אדומים וכל האזור גם מתחת לעיניים היה אדום וכואב. מכיוון שכבר היתה בעיה לצאת מהבתים עקב המגיפה, פניתי אל הרופאה טלפונית והיא אמרה שיתכן שזו רגישות/ אלרגיה שתחלוף לאחר שבועיים. הפסקתי עם הטיפות למס ימים עד חלוף המצב המכאיב בעיניים. לאחר מכן התחלתי שוב עם הטיפות . שוב קרה אותו הדבר ואף יותר ולא יכולתי להמשיך איתן. התקשרתי למרפאה, ומשם נמסר שהרופאה אינה עובדת בשל המצב ולכן אין אפשרות להחליף למשהו אחר. במצב הזה אני מעוניינת לבדוק אם הוחמר הלחץ העיני ואין אפשרות עקב המצב. לכן אני שואלת, האם קיים מכשיר מדויק למדידה עצמית של הלחץ העיני בבית שאותו אני יכולה לרכו?

שוש שלום רב, ישנו מכשיר למדידת לחץ תוך עיני בבית אבל זו לא הנקודה. ההלטה אם לטפל ואיך לא תלויה רק בלחץ. לכן עלייך להיבדק אצל רופא העיניים ובהתאם להחלטתו להמשיך בטיפול. בריאות שלמה פרופ' ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות