טילטד דיסק והפרש של 0.1 בין העיניים

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

08/05/2019 | 13:29 | מאת: מלודי

בת 34 ,לפני שנה וחצי במהלך בדיקה שגרתית גילו אצלי טילטד דיסק הופנתי לבדיקות הדמייה ורופא מומחה לגלוקומה . ש"ר יצא תקין בoct הדקקות נאזלית . רופא מומחה אמר לי שבדיקת oct לא הכי אמינה כיון שהעצב שלי מוטה לחץ תקין 12-13 , יחס c/d שונה בין העיניים יחס של 0.1 ימין 0.3 שמאל 0.4 לפי המומחה . לפי הרופא עיניים ימין 0.5 שמאל 0.6 האם ההפרש בין העיניים בגדר הנורמה , הפרש של 0.1 ? מה ההפרש שאמור להחשיד במקרה של גלוקומה ?מציינת שלאבא שלי גילו גולקומה לפני כשנתיים ולכן אני במעקב

מלודי שלום, אכן דיקת OCT אינה אמינה במקרים של קוצר ראיה גבוה. יש להמשיך מעקב בהתאם להמלצת רופא העיניים שלך. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות