שאלה שהתפספסה בנוגע לגלאוקומה באשה 2 עיניים

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

05/05/2019 | 03:51 | מאת: בת 31

שלום דוקטור. בת 31 ברקע גלאוקומה מסוג הזווית הפתוחה ב2 עיניים . אחרי השתלות של נקזי XEN ב2 עיניים. בעין אחת הנקז נסתם לכן על טיפות אלפאגן וקסאלטן. שדה ראיה וoct עם נזק יציב. כרגע בהריון , האם לידה רגילה עלולה לגרום לנזק נוסף בשדה הראיה? האם יש המלצה ללדת בקיסרי? כרגע הלחצים 12-17 (לפני השתלת הנזקים 38-45 ) אשמח לדעת מה מומלץ במצבים של נשים עם גלאוקומה... תודה רבה !

שלום רב, לידה רגילה לא גורמת לנזק נוסף לשדה הראיה ואין צורך מסיבה זו לעבור לניתוח קיסרי. בהצלחה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות