תוצאות בדיקות עיניים

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

24/07/2018 | 16:07 | מאת: מודאגת

שלום רב, אני בת 65, קצרת ראיה, ויש לי קטרקט ב-2 העיניים - בעין שמאל יותר מפותח מאשר בעין ימין. בצעתי בדיקות עיניים לפי המלצת הרופא ולהלן התוצאות: לחץ תוך עיני - בבדיקה הראשונה 20 מ"מ כספית ב-2 העיניים; בבדיקה השניה - 18 מ"מ כספית ב-2 העיניים. 2 הבדיקות הנ"ל בוצעו ע"י רופאים שונים; איני יודעת אם המכשירים היו זהים או לא. שדה ראיה - תקין ב-2 העיניים; איכות הבדיקה טובה. פכימטריה של הקרנית - תקין; לא זכורים לי המספרים המדוייקים מכיוון שנמסרו לרופא לפענוח. OCT של עצב הראיה: עין ימין - איכות הבדיקה טובה. עובי ממוצע של שכבת ה-RNFL - נמוך, עם הידקקות נזלית. הממוצע הנמדד - 80 מיקרון. עין שמאל - איכות הבדיקה טובה. עובי ממוצע של של שכבת ה-RNFL - בגדר הנורמה. הממוצע הנמדד - 87 מיקרון. שאלותיי הן: האם זהו מצב המבשר גלאוקומה? האם עלי לחשוש מעיוורון קרב ובא? יצויין, שאין לי הפרעות חמורות בראיה מלבד הקטרקט שהתפתח לפני שנים אחדות, וכן קוצר הראיה המתוקן בעזרת משקפיים. סליחה על האורך ותודה מראש על תשובה מהירה ככל האפשר,כי אני די מודאגת, והתשובה הסופית מהרופא שלי תגיע רק בעוד שבוע לפחות.

שלום רב. קטרקט היא בעיית עיניים שניתן לפתור ע"י ניתוח. לפי שאר הבדיקות שציינת אינני מוצא עדות למחלת עיניים נוספת אך כמובן שיש לבדוק אותך כדי לתת תשובה מהימנה מבחינה מיקצועית. לפיכך אינני מבינה מדוע את בכלל מדברת על עיוורון. גשי לבדיקת עיניים וטפלי בקטרקט. בהצלחה. פרופ' ורבי ן

25/07/2018 | 21:42 | מאת: מודאגת

תודה על התשובה המהירה והמרגיעה!

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות