חשד לגלאוקומה - חוו"ד שניה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

04/03/2017 | 20:18 | מאת: סיוון

שלום רב, לפני מספר שבועות ביקרתי אצל רופא עיניים עקב אלרגיה בעפעפיים. הרופא ערך בדיקת עיניים, שהייתה מאוד מהירה, ללא הרחבת אישונים, ובסיומה ציין שיש קיעור גדול בעצב הראיה ושלח לבדיקת שדה ראייה וoct. הייתי צריכה ממש "להוציא" ממנו מידע עד שאמר שהוא חושד בגלאוקומה. הוא לא מדד לחץ תוך עיני ולא שאל על היסטוריה משפחתית. יצאתי ממנו מבולבלת והחלטתי לקבוע תור לבדיקה יסודית אצל רופאה אחרת. הרופאה ערכה בדיקת קרקעית העין עם הרחבת אישונים כמובן ומדדה לחץ תוך עיני, ובסוף הבדיקה אמרה שהכל תקין, כולל עצב הראיה. אני מתלבטת האם בכל זאת לבצע את הבדיקות, או להניח לעניין. אציין שאני חרדתית ובדיקות רפואיות מעוררות אצלי מצוקה רבה.

סיון שלום רב לעיתים כשיש חשד גם אם הוא קל ליתר ביטחון מבקשים מהנבדק לבצע בדיקות נוספות כדי לשלול את החשד. דוקא הבדיקות הנוספות שהן קלות ולא פולשניות יוכלו להרגיע אותך. מאידך גיסא ייתכן ואין בהם צורך אך לא בדקתי אותך ואינני יודעת. לדעתי מכיון שכבר נמסר לך שאת צריכה לעשות אותן ותהיי בחרדה אם לא תדעי בביטחון, כדאי פשוט לבצע אותן . בהצלחה ובריאות שלמה פרופ' ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות