ניתוח ויטרקטומי

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

09/02/2011 | 21:52 | מאת: טליה

שלום, אני בת 40 , עם קוצר ראייה גבוה. לפני שנתיים עברתי בעין ימין ניתוח הפרדות רשתית עם חיגור 360. מאז יש לי המון עכירויות בעין. לאחרונה המליץ לי רופא העניים לעבור ניתוח ויטרקטומי. האם הניתוח מומלץ במצבי , ומה הסכנות כתוצאה מניתוח זה. תודה טליה

11/02/2011 | 19:27 | מאת: פרופ' דב וינברגר

בניתוח נכנסים לחלל הזגוגית ומנקים עכירויות אלה. הסכנה העיקרית בניתוח ויטרקטומיה הוא הפרדות רשתית חוזרת אך מכיוון שעברת חיגור 360 מעלות בעבר הסיבוך הזה הוא נדיר יותר. מבצעים ויטרקטומיה לניקוי עכירויות בזגוגית רק במקרים שהמטופל מתלונן מאד והדבר גורם לו להפרעה קשה בתפקוד

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות