יובש + אפקט פולפריך + עפעף תחתון קופץ

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

07/12/2020 | 21:05 | מאת: יעקב

היי. אני חווה יובש בשני העיניים + תחושה של משהו מציק בעין שמאל (התחושה עוברת לפעמים מקצה אחד לקצה השני של עין שמאל) + קפיצויות של עפעף תחתון בעין שמאל שלפעמים "נתפסת" ו"משתחררת" כעבור שנייה. נוסף על כך , קשה לי לעקוב אחרי "כדור מתגלגל" (אפקט "פולפריך") נשלל נוירופותיה אופטית תוך כדי בדיקות קליניות וביצוע MRI. להלן שאלותיי: 1.האם כל תופעות אלו יכולות להיות מ - סיבה של יובש בעיניים? 2. האם תןפעות אלו יכולות להיגרם כתוצאה מאי תקינות של כלי הדם? 3. האם תופעות אלו יכולות להיגרם מפגיעה בעצב הטריגמינלי משמאל? (חווה לפעמים לחץ בפנים משמאל , בעבר היה חזק יותר) 4. מה הסיבות האפשריות הנוספות על פי תיאורים אלו? ומה הבדיקות המומלצות? תודה רבה!

התסמינים שאתה מתאר בעין מתאימים ליובש הקפיצות בעין יכולות לנבוע מלחץ אבל כדאי לבדוק מלחים בדם וכן יתכן ויש בלפרוספזם התופעות לא קשורות בכלי הדם לגבי הקפיצות בכדי לודא שאין מדובר בבלפרוספזם הייתי ממליצה גם על יעוץ אוקולופלסטיקאי

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות