קוצר ראיה גבוה ומשקולות: סכנה להיפרדות רשתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

22/11/2020 | 15:42 | מאת: אייל

לבני בן ה-18 יש קוצר ראיה של -8.5 וצילינדר בשתי העיניים על רקע תורשתי משני ההורים. האם הרמת משקולות כבדות בעמידה בחדר הכושר מהווה גורם מסכן אפשרי לפגיעה ברשתית במצבו?

אין הוכחות שהרמת משקולות קשורה בפגיעה ברשתית בקוצר ראיה בשל קוצר הראיה הגבוה כדאי לעשות מעקב תקופתי אחר מצב הרשתית

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות