AMD - קשר לרמת כוסלטרול גבוה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

25/07/2020 | 16:56 | מאת: אילנה

שלום בת 63, ברקע קוצר ראיה גבוה, ללא מחלת רשתית ידועה. לאמי יש AMD מתקדם שהביא לעיוורון למרות הטיפול בהזרקות. ה- AMD אובחן אצל בעין אחת בשלב רטוב כבר סביב גיל 70, ובהמשך עין שנייה עברה מיבש לרטוב. בנוסף סבלה מאוטם עצב ראיה NAION- ארוע הראשון בגיל צעיר- בהיותה כבת 60, ארוע שני בגיל 74. חשוב לציין שהיא סבלה לאורך שנים מרמות כולסטרול גבוהות, ונמנעה מטיפול עקב חשש מתופעות לוואי. התחילה אותו רק בגיל מבוגר. בבדיקות מעבדה שבצעתי נמצא אצלי כעת רמת כוסלטרול מוגברת באופן גבולי. הכולסטרול כללי - 230, LDL - 150. אין לי גורמי סיכון קרדיוסקולארים נוספים. רופאת המשפחה אומרת שלא מכירה אינדיקציה לטיפול מבחינת מניעת מחלות עיניים כלשהן, ואומרת שבערכים כאלו לרוב ממליצה על מעקב בלבד. רציתי לשאול דווקא מבחינת קשר למחלות העיניים שיש אצל אמי - AMD ו- NAION - האם מוכר קשר בינהם לכולסטרול גבוה? - האם טיפול תרופתי לכולסטרול גבוה (סטטינים) נמצא כמפחית סיכון להתפתחות AMD או אוטם עצב הראיה ? - בהתחשב בכל הרקע העיני הנ"ל האם היית נוטה להתחלת טיפול תרופתי להפחתת כולסטרול?

אנחנו לא ממליצים על נטילת סטטינים רק למניעת AMD או NAION אם אין אינדיקציה רפואית לנטילתם.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות