פגיעה בראיה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

04/09/2014 | 13:51 | מאת: אורנה

בבדיקות oct ן fa בעין שמאל נראה בצקת מקולרית קטנה במרכז ומודגמת ma ברשתית הפנימית עם שינויים ציסטיים סמוכים לה ללא הפרעה בשכבות הרשתית ללא משיכת זגוגית ma דולפת בעין שמאל וירידה בראיה - רק במרכז העין מיופיה סביב -7.5 ממצאים של בצקת רשתית בלבד בסמןך ל ma שאלות : 1. מה זה ma ? מה מקור המיקרואניוריזמה בעין ? 2. האם הבצקת במרכז הרשתית תספג לבד ? הבנתי שאסור לייזר כי זה מרכז הראיה , מה אפשר לעשות ? האם אני עלולה לאבד את הראיה בעין עקב החמרה של הדלף

10/09/2014 | 13:09 | מאת: פרופ' דב וינברגר

בקצרה מיקרואנאוריזמה הוא התרחבות כלי דם קטן בעין ופגיעה זו בדופן גורמת לדלף וירידה בראיה. אופייני בעיקר בסוכרת או מחלה ספציפית של מרכז הראיה. איני יודע את הסיבה אך הראיה עשויה לרדת. לא עיוורון. יש טיפול על ידי הזרקות לעין

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות