שאלה בנושא קטרקט ורשתית

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

24/05/2019 | 20:01 | מאת: אפולו

שלום רב,, אני בן 65. אני עיוור בעין ימין עקב היפרדות רשתית ו-7 ניתוחים שנכשלו כולם. בעין שמאל- החל תהליך דומה של היפרדות רשתית, אך ניתוח חירום הציל אותה. הראיה 6/6 ,הדיסקה והמקולה במצב תקין. לחץ תוך עיני- 15. העין הבריאה- עין שמאל -עברה הלחמת לייזר ברשתית וכן חיגור גבוה. שאלותיי: 1- בבדיקה לפני כשבועיים הרופא גילה תחילתו של קטרקט גרעיני. מתי מומלץ לנתח את העין? אני רואה בה טוב מלבד כמה עכירויות זגוגית. האם מדובר בשנים או בחודשים? 2- במצב שלי, שבו העין נתונה בחיגור , האם ישנה סכנה של היפרדות רשתית עקב ניתוח קטרקט והאם ישנה שיטה עדיפה לניתוח- כמו לייזר- או כל שיטה אחרת על מנת לצמצם את הסיכוי לסיכונים או סיבוכים? 3- האם ידוע לך על מקרים דומים של עין הנמצאת בחיגור שעברו ניתוחי קטרקט בהצלחה או שהם הסתבכו עקב מצב העין? 4- מי צריך לנתחת- מומחה לרשתית וקטרקט או רק מומחה לקטרקט או כל מומחה אחר? כל השאלות האלה באות היות שאני חרד מאוד מניתוח שכזה. בתודה מראש, אפולו

נשמע שבשלב זה אינך זקוק לניתוח- גם מבחינת הרגשתך וגם הרופא אמר שהקטרקט התחלתי. כשתצארך לעבור את הניתוח, ולא ניתן לצפות מתי זה יקרה, ישנם סיכויים מאד גבוהים להצלחה מלאה. העובדה שכבר עברת חיגור תורמת להגנה מסויימת בפני הפרדות עקב הניתוח. כשתחליט להנתח, לדעתי כדאי שיהיה זה מנתח קטרקט שינתח אותך.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות