מניגיומה 2 - הקרנות לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

17/09/2015 | 23:12 | מאת: אני

שלום רב, אבי לאחר ניתוח שני עקב הישנות של גידול. בממצאים של הדגימה שנלקחה בניתוח זוהתה המנגיומה דרגה 2 נפגשנו עם אונקולוג שדיבר על טיפול בהקרנות. 30 טיפולים במשך 6 שבועות. 1. רצינו לדעת האם ההקרנות יכולות "להפטר" לצמיתות מהגידול. 2. האם יש נתונים לגבי הישנות של גידול מסוג זה לאחר ההקרנות. 3. מהן תופעות הלוואי והסיכונים הנגרמים מטיפול בהקרנות. 4. כמו כן האם יש טווח זמן בו כדאי לעשות את ההקרנות לאחר הניתוח. נשמח לכל מידע שניתן למסור לנו בנושא. תודה מראש אני

לא ברור מתוך השאלה האם הגידול נכרת בשלמותו. בכל מקרה ההקרנות אינן יכולות "להפטר" לצמיתות מהגידול, אלא אמורות למנוע את המשך צמיחתו, יש מקרים של השנות גם לאחר הקרינה בשיעור נמוך בהשוואה למעקב ללא קרינה. תופעות הלוואי מהקרנות כוללות בין השאר נשירת שיער (לרוב זמנית) עייפות,יובש בפה, ירידה בשמיעה, ולטווח ארוך ירידה קוגניטיבית וסיכוי לנמק קרינתי. לנפח האזור המוקרן, גיל החולה ומצבו הכללי יש השפעה על תופעות הלוואי ויש לקבל אינפורמציה מדוייקת מהרופא המטפל. מועד ההקרנות המומלץ הוא מספר שבועות לאחר הניתוח, לאחר החלמת פצע הניתוח. בברכת רפואה שלמה.

מנהל פורום גידולי מוח