מיקרואדנומה בהיפופיזה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

11/01/2017 | 08:40 | מאת: מיטל

שוב שלום, כתבתי לפני שבועיים על זה שמצאו מיקראודנומה בהיפופיזה בגודל 5 מ"מ. הפרולקטין בדם שלי מעט גבוה. הייתי אצל אנדוקרינולוג והוא הביא לי דוסטינקס לקחת פעם בשבוע. בנוסף, הוא רוצה שאלך לרופא נשים ואעשה אולטרסאונד כדי לבדוק שחלות פולציסטיות (המחזור שלי השתבש בחצי שנה האחרונה). כתבת לי פעם שעברה לבדוק שהדם לבדיקת פרולקטין נלקח כמו שצריך. קראתי איך אמורים לקחת אותו וממש לא עמדתי בכללים כשעשיתי אותו.. אני הייתי ערה שעתיים, וצריך שלוש. בנוסף, יש לי פחד מסוים מבדיקות דם (עד לפני חצי שנה לא עשיתי 20 שנה בדיקות דם מפחד). הפרולקטין שלי פעמיים יצא כ- 780 שזה מעט מעל הנורמה, אז בעצם יכול להיות שהפרולקטין אצלי בסדר והאדנומה והמחזור הלא סדיר לא קשורים? (שאלה ראשונה). שאלתי את האנדוקרינולוג, הוא אמר שזה לא משנה איך נלקח הדם.. מכיוון שיש צירוף של כמה תסמינים קליניים עליי לקחת דוסטינקס. אשמח לדעת מה לעשות. אני גם מאוד חוששת לקחת את הכדורים האלה בגלל תופעות הלוואי שקראתי עליהם- אירועים מוחיים, בעיות לב, קרישי דם בריאה וכדו'. האם כדאי לא לקחת את הכדורים? (שאלה שניה). ושאלה שלישית- הרופא רוצה שאהיה במעקב אצלו כל חודשיים ופעם בשנה mri. מה עוד הרופא בודק בביקורת שלו חוץ מבדיקת דם לפרולקטין שיהיה עליי לעשות? זה המעקב אצלו או שיש עוד דברים? האם אם אחליט לא לקחת את הכדורים עדיין אני צריכה להיות במעקב כזה? סליחה על כמות השאלות... תודה רבה!

אני מציעה שתפני את השאלות לאנדוקרינולוג

12/01/2017 | 20:54 | מאת: יעל

היי, אני אשמח שתעני לי על מה שאת יכולה... בנוסף, החלטתי לא לקחת את הכדורים- האם עליי להיות עדיין במעקב אנדוקריני כי הרי הפרולקטין בדם גם ככה יהיה גבוה בלי הכדורים או שאין טעם? ממש אשמח לתשובות האפשריות.. תודה

מנהל פורום גידולי מוח