2 הריונות שלא התפתחו כראוי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

17/11/2014 | 09:28 | מאת: חני

שלום לך מיכל! לפני כחצי שנה נכנסתי להריון טבעי למרות בעית זרע קשה (נכון ללפני 6 שנים ובהתאם לבדיקה ליקויים מבחינת מורפולוגיה, תנועה ואיכות- כיום אנו בני 39). בטא הכפילה עצמה כשבועיים ואז נסוגה. מקסימום היה 1450. לפני כשבועיים שוב הריון, בטא התחילה שבוע לפני וסת להיות 14, כעבור יומיים 28, יומיים אחכ 56, ו-3 ימים אחכ 130, 3 ימים לאחר מכן - 240 (זה היה אתמול)- שוב האטה. לצערי, גם הריון זה לא יחזיק מעמד - טרם קיבלתי וסת. מחר אבדוק בטא גם כן. שאלתי היא: האם יתכן שזרע לא תקין מפרה ביצית? ואז כתוצאה מבעית זרע שהפרה, אין התפתחות תקינה של ההריון? מה יכול לעזור בזה? לאיזה כיוון לפנות??. מציינת שהיסטרוסקופיה שעברתי לפני 6 שנים יצאה תקינה. כיום עומדת לפני צילום רחם. מחזורים סדירים, ביוצים סדירים כמו שעון. רחם אחורי מאוד מאוד, עם רקטוצלה דרגה 2. סובלת מקרוהן שכרגע ברמיסיה מצוינת. אשמח לחוות דעתך בהקדם. מה עלי לעשות כדי להתקדם בנושא? המון תודה!! מתוקית

שלום לך חני א. את שואלת לגבי היתכנות של הפריה - ובכן הפריה הושגה, כך שאת יכולה להיווכח שזה אכן אפשרי. ב. בהחלט יתכן שבגלל בעיות כרומוזומליות (DNA) העובר אינו מתפתח. ג. לגבי היסרסקופיה - 6 שנים זה הרבה זמן. כדאי להיוועץ ברופא, אולי כדאי לשקול שוב בדיקה. ד. לגבי זרע - האם נבדקה וריקוצלה? ה. ממליצה לשניכם לפנות לטיפול - מאוד כדאי להיעזר ברפואה משלימה לפוריות - ניתן לסייע גם בהבט הגברי (שיפור איכות זרע )וגם הנשי . אני מאבחנת מהי הבעיה על פי פרמטרים שונים מהרפואה הסינית וכלים נוספים עימם אני עובדת - מתאימה תזונה + דיקור + צמחים ומשלבת גם התיחסות גופנפש . השילוב בין הפיזי לרגשי הוא מאוד חשוב. ממליצה להתחיל כך בשלב הראשון - להביא את שניכם למצב אופטימלי, ואם לא תהיה ברירה לשלב גם טיפולי פוריות מערביים. בשורות טובות M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית