מחזור לא סדיר מנסה להכנס להריון האם דיקור יעזור?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

17/08/2014 | 18:28 | מאת: אסתר

שלום אני בת 30 מנסה כבר שנה וחצי להכנס להריון הפסקתי גלולות כבר לפני כשנתיים. השתמשתי בגלולות מעל 10 שנים כמעט ברציפות. לפני שהתחלתי להשתמש בגלולות המחזור שלי לא היה סדיר הרופא דיבר אז על שחלות פוליציסטיות והמליץ על גלולות. מאז שהפסקתי אותן המחזור ממש לא סדיר. לעיתים עובר חודש ללא ווסת כלל בכל מקרה הכאבים שלי איומים לפני הווסת וגם במהלכה. בסוף הדימום אני מרגישה עייפות מאוד קשה. האם דיקור יכול לסייע במקרים כמו שלי? הרופא המליץ על איקקלומין אני מעדיפה שלא אחרי כל מה שקראתי מעדיפה להתחיל להתייחס לגוף שלי כמו שצריך ולהתחיל להקשיב לו. אשמח לעצתך ונסיונך תודה

שלום אסתר כיום נערות ונשים רבות כבר מבינות שגלולות אינן פותרות בעיות מחזוריות. בעבר (ואולי גם היום) רופאים גינקולוגים נהגו לומר למטופלות שהמחזורים שלהן אינם סדירים "נסדר לך את המחזור" והתכוונו לטיפול הורמונלי באמצעות גלולות. (מצ"ב מאמר שלי בנושא שחלות פוליציסטיות) http://www.healthyu.co.il/integrative-chinese-medicine-for-treating-polycystic-ovaries כיוון שבעידן שלנו הידע הוא גלוי ונגיש לכולן הנשים מבינות כי גלולות אינן פותרות את הבעיה של המחזוריות וחוסר הסדירות אלא רק מקבעות את הבעיה. בזמן נטילת הגלולות אין כלל ביוץ. כמובן שבעת הפסקת הגלולות המצב יחזור לקדמותו - בעיות ביוץ וסדירות. נתקלתי בעשרות נשים שלפני התחלת הגלולות היו להן מחזורים סדירים ועם הפסקת הגלולות המחזורים השתבשו - מבעיות של ביוץ , אי סדירות ועד להעלמות מוחלטת של המחזור. את צודקת לגבי הרצון שלך סופסוף לטפל בגוף שלך בצורה מתאימה. כפי שאת רואה יש לך גם סימפטומים שמעידים על חוסר איזון שאפשר וצריך לתקן. סימפטומים של כאב מעידים על סטגנציה, לחות / דם/ צ'י או שילוב והעייפות יכולה לנבוע מחסר כלשהו: דם /צ'י / שילוב בכל מקרה צריך לברר. ניתן לטפל בכך בהצלחה באמצעות שילוב של דיקור, צמחים והנחיות מדויקות לתזונה ואורח חיים. אני מטפלת בשילוב של שיטות - רפואה סינית לצד שיטות שונות של גוף - נפש: ביואורגונומי, אייפק, תטא , פרחי באך ועוד שילוב הכלים מאוד מייעל את התהליך ומקצר את משך זמן הטיפול אשמח לסייע לך בשורות טובות M.A. DIP AC מיכל שלזינגר מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות גוף-נפש WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית