פרופיל הורמונלי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

20/01/2014 | 04:52 | מאת: רעות

שלום אני בת 30 יש לי ילדה בת 2 וחצי. לפני חצי שנה עברתי הפלה בגרידה לאחר שלא היה דופק מאז אני עושה סדרת בדיקות בשילוב של דיקור סיני. לפני חודשים התוצאות היו fsh=7 ואסטרודיול 130 אתמול יצא fsh=9 אסטרודיול 396. עשיתי את הבדיקה ביום הרביעי למחזור. לציין שהחודש המחזור היה יום אחד של דימום ולמחרת סימנים. כאשר שבוע לפני המחזור כבר הופיעו סימנים. אני ממש בלחץ לא מבינה מה זה אומר הערכים הגבוהים שבוע הבא אני אמורה לעשות צילום רחם. בבקשה תעזרי לי להבין מה קורה פה.

שלום רעות את צעירה ורמות ה FSH שלך סבירות. כפי שאת מבינה רמות האסטרדיול שלך אינן תקינות להלן ערכים והסברים (מויקירפואה)במהלך מחזור חודשי תקין, רמות אסטרדיול הנמדדות בעת המחזור נמוכות מ-50 פיקוגרם למ"ל, ולאחריו הן עולות עם התפתחות הזקיק בפאזה הפוליקולארית בהדרגה עד הגיען לרמה סביב 400 פיקרוגרם למ"ל לפני הביוץ, כאשר לאחריו הן יורדות. בפאזה הלוטאלית, החל מיום 17 למחזור, מתחילה שוב עליה ברמת אסטרדיול אשר מגיעה ביום 20 למחזור לרמה של 160 פיקוגרם למ"ל, הנשמרת עד יום 24 למחזור, ומתחילה שוב לדעוך עד הגיעה לרמת השפל שלה בימי המחזור, אלא אם כן מתרחש הריון. באופן תקין, רמת אסטרדיול ביום 3 אמורה להיות נמוכה מה שמשקף פעילות נמוכה באופן טבעי של השחלות במועד זה. כאשר רמת אסטרדיול ביום 3 נמדדת לצורך הערכת הרזרבה השחלתית, נמדדת במקביל רמת FSH. בדיקה זו חיונית בפרט כאשר מתקבלות רמות הורמון FSH תקינות, ומיועדת לשלול אפשרות שאסטרדיול מדכא את רמות FSH באופן מלאכותי. רמות הורמון אסטרדיול גבוהות מ-75 יכולות להצביע על חשש לרזרבה שחלתית נמוכה, בעוד שרמות העולות על 100, מצביעות על רמות שאינן תקינות באופן מוחלט. רמות בין 75 ל – 100, נחשבות רמות גבוליות. גם איקקלומין יכול לגרום לשיבושים חמורים באסטרדיול אין ספק שיש כאן איזשהו חוסר איזון הורמונלי ויש לברר את הסיבה . כדאי מאוד לבדוק גם בלוטת תריס TSH TH4 וכן לבדוק רמות קורטיזול. כפי שאת מבינה עלייך להמשיך בסדרת הבדיקות. ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג. במקביל כדאי לפנות למטפל ברפואה סינית שמשלב גוף נפש (תטא הילינג, אייפק וכו') על מנת לסייע ולאזן את הגופנפש שלך. אין ספק שמשהו פה מאוד לא מאוזן. אני מניחה שאת בלחץ מאוד גדול - טיפול כזה מאוד יועיל - במקביל להמשך בירור רפואי. רפואה שלמה בשורות טובות M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות גופנפש WWW.HEALTHYLIVING.CO.IL 052-8728526 דיקור, צמחים, הומוטוקסיקולוגיה, אייפק, NLP, תטא הילינג, פרחי באך

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית