מחזור קצר + אוביטרל

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

06/06/2012 | 11:28 | מאת: אוריקי

מיכל היקרה, רקע עלי: אני בת 30. נטלתי גלולות מעל עשר שנים ברציפות, והפסקתי לפני כשנה. אני ובעלי מנסים להכנס להריון.אובחנתי כבעלת שחלות פוליציסטיות. לאחר שהפסקתי את הגלולות, היו לי שני מחזורים סדירים, ואחריהם פתאום המחזור לא היה סדיר, אלא ארוך מאוד, סביב 40 פלוס ימיפ. וזה - למרות שלפני הגלולות אני זוכרת בפירוש מחזורים תקינים! בחודשים האחרונים, בעזרת צמחי מרפא ודיקור, הצלחתי להסדיר את המחזור, אבל עדיין לא לגמרי. אני במצב שהזקיקים צומחים בזמן ומגיעים לגודל יפה, אבל כדי לשחרר אותם לחצוצרה אני מזריקה אוביטרל, לאחר מעקב זקיקים. והשאלות שלי: ראשית, האם השיטה הזו של דיקור-מעקב זקיקים-אוביטרל נראית לך יעילה? או שעדיף להוריד את האוביטרל ולתת למחזור להסתדר לבד? (כשניסיתי דיקור וצמחי מרפא בלי אוביטרל המחזור היה ארוך - 41 יום. דווקא היו לי הפרשות פוריות סביב היום ה-14, אבל הן המשיכו מעל שבוע, ובדיעבד נראה לי שהביצית לא השתחררה בזמן... לכן החלטתי לשלב אוביטרל) שנית, בעניין המחזור הקצר שלי: מאז שהמחזור שלי לא סדיר באופן טבעי (כלומר בלי דיקור, אוביטרל וכו') הוא גם נעשה הרבה יותר קצר! ביום הראשון יש דם משמעותי, ביום השני יש דימום קל, וביום השלישי יש מעט מאוד, כמעט ואין דם - בעיקר הפרשות חומות וסוף הדימום. אני זוכרת מחזורים הרבה יותר "מלאים" בנערותי - 5 ימי דם מלאים. האם אני צריכה לחשוש מהעניין הזה בכל הקשור לנסיונות הכניסה להריון? זה מאוד מדאיג אותי... תודה רבה לך מיכל

שלום אוריקי חלק גדול מן המטופלות שמגיעות אלי לטיפול מתלוננות על תופעה דומה לשלך- מחזורים שהיו סדירים בעבר והפכו לבלתי סדירים בעקבות שימוש בגלולות. ראשית, האם השיטה הזו של דיקור-מעקב זקיקים-אוביטרל נראית לך יעילה? או שעדיף להוריד את האוביטרל ולתת למחזור להסתדר לבד? (כשניסיתי דיקור וצמחי מרפא בלי אוביטרל המחזור היה ארוך - 41 יום. דווקא היו לי הפרשות פוריות סביב היום ה-14, אבל הן המשיכו מעל שבוע, ובדיעבד נראה לי שהביצית לא השתחררה בזמן... לכן החלטתי לשלב אוביטרל) אני לא יודעת כמה זמן את מטופלת בדיקור + צמחים ובאיזו אינטנסיביות. מנסיוני הטיפול בדיקור + צמחים באופן בלעדי יכול להביא לתוצאות מצויינות. אבל מצד שני- גם לא אמורה להיות בעיה כאשר משלבים עם אוביטרל. שנית, בעניין המחזור הקצר שלי: מאז שהמחזור שלי לא סדיר באופן טבעי (כלומר בלי דיקור, אוביטרל וכו') הוא גם נעשה הרבה יותר קצר! ביום הראשון יש דם משמעותי, ביום השני יש דימום קל, וביום השלישי יש מעט מאוד, כמעט ואין דם - בעיקר הפרשות חומות וסוף הדימום. אני זוכרת מחזורים הרבה יותר "מלאים" בנערותי - 5 ימי דם מלאים. האם אני צריכה לחשוש מהעניין הזה בכל הקשור לנסיונות הכניסה להריון? המטפל ברפואה סינית יכול להסביר לך על האטיולוגיה לחוסר דם: עומס ומתח, חוסר שעות שינה, תזונה לא מאוזנת, מערכת עיכול חלשה. על פי האבחנה המטפל יתאים לך את הפורמולה והנחיות לתזונה ואורח חיים כך שווסת תהיה תקינה מבחינת כמות ואיכות הדימום. אבל חשוב שתדעי שראיתי עשרות רבות של נשים שהווסת שלהן הייתה דלה יחסית - יום - יומיים דימום ולמרות זאת הן נקלטו להריון תקין וילדו ילדים בריאים. בשורות טובות M.A. DIP. ACU מיכל שלזינגר רפואה סינית, אייפק, NLP והומוטוקסיקולוגיה התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYLIVING.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית