פטריה וגינאלית עיקשת בהריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

25/05/2019 | 15:02 | מאת: איולה

במשך שנתיים סובלת מפטריה וגינאלית. בתרבית אובחנה קנדידה אלביקנס. טיפלתי בכל צורה אפשרית. נרות אנטי פטרייתים, נרות פולידין, אנטיביוטיקה נרתיקית, דיקור, פורמולות סיניות, שטיפות חומץ, עץ התה, פדים סיניים, פרוביוטיקה בכמות גבוהה מאוד, הפחתת סוכרים בתזונה... כעת בהריון, הפטריה כמובן מציקה, הפרשות צהבהבות, גרד.. עושה רק שטיפה יחסית חיצונית בחומץ מדולל, לוקחת פרוביוטיקה כללית ויעודית לנשים. מה עוד ניתן לעשות??? בנוסף, קיבלתי 2 תוצאות פאפ לא תקינות - ascus ובעקבותן לפני חצי שנה ביצעתי קולפוסקופיה פלוס ביופסיה שהראתה תוצאה של ascus ודלקת כרונית. כעת שוב קיבלתי תוצאה כזו בפאפ, האם יכול להיות שקנדידה כרונית ועיקשת תגרום לתוצאה כזו בפאפ???? וגם הפנו אותי שוב לקולפוסקופיה, האם קיים סיכון כלשהו בבדיקת קולפוסקופיה בהריון??

שלום לך איולה לגבי בטיחות בדיקת קולפוסקופיה בהריון כמובן שעלייך להיוועץ ברופא. האם קנדידה יכולה להשפיע על בדיקות פאפ... לעיתים רבות בדיקת פאפ יוצאת לא תקינה בגלל דלקת. כמובן שקנדידה גורמת לדלקתיות. בהריון יותר מורכב לתת חומרים שונים לקנדידה למעט כמובן חומץ, פרוביוטיקה... אבל תזונה מאוד פשוטה - המנעות מסוכרים , תוך הקפדה על ירקות מזינים יכולה למנוע ממנה להתגבר. אחרי ההריון מאוד חשוב שתפני למטפל ותטפלי בקנדידה טיפול שורש. מנסיוני זה יכול לקחת חודשים אבל שווה את התוצאה. כמובן שמצבים הורמונליים שונים- הריון, הנקה וגם גלולות מאוד מעצימים אותה בגופנו. מנסיוני טיפול איכותי ברמת הדיקור, תוספים וצמחים לצד טיפול גופנפש הינו יעיל ביותר. הקנדידה היא טפיל וחשוב להבין מדוע גופך מאפשר לה להתקיים. בשורות טובות המשך הריון קל ונעים מיכל שלזינגר - פוריות בטבעיות 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית