רמת קורטיזול גבוהה לילדה עם סוכרת נעורים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/10/2004 | 23:24 | מאת: אוש

ביתי בת 14.5 שנים חולה בסוכרת נעורים מזה כ- 5.5 שנים. מטופלת בשניידר. בחודשים האחרונים היא לא מאוזנת ויש תנודות קיצוניות בערכי הסוכר ללא קשר לאוכל לפעילות ספורט וכד'. כמו כן יש עליה קיצונית במשקל . אחרי ששלחו אותנו לשיחות אצל פסיכולוגיים וניגמרו התרוצים של גיל ההתבגרות דיאטה וכד' הסכימו לחבר אותה לסנסור ל- 3 ימים בשבוע הבא. רופא המשפחה לקח את דאגתנו יותר ברצינות ושלח אותה לבדיקות מקיפות של בלוטות וכד' קיבלנו תוצאות-ערכי קורטיזול מאוד גבוהים- 1800 כשהנורמה מקסימום 600. חזרנו שוב על בדיקה בשעות שונות-בקר וערב וגם ביצענו איסוף שתן 24 שעות לבדיקת קורטיזול חופשי בשתן. לוקח זמן עד שתתקבלנה תוצאות ובשניידר לא ממש מתייחסים לחרדות שלנו- אנא הסבר קצר מה עוד צריך לבדוק, ממה זה קורה ואיך מטפלים? האם התופעה מוכרת? האם יתכן שזה קושינג או בעיה בהיפופיזה? אנא ממך אל תייעץ לי לחכות לתוצאות אני ממש רוצה לדעת לאיזה כיוון לצפות. אנחנו אמורים לנסוע לתאילנד ב 1 לדצמבר - האם לבטל בשלב זה או לחכות? תודה- אמא מודאגת

1. זה ידע בסיסי- כאשר סוכרת לא מאוזנת ויש תופעות של עליות וירידות סוכר בדם מקבלים ערכי קורטיזול, הורמון גדילה ועוד הורמונים בדרגה גבוהה ויש לחפש תופעות של היפוגליקמיה בלילה. 2. בדיקה על ידי סנסור היא הבדיקה הנכונה כבר בשלבים מוקדמים של התופעה. 3. באוגוסט 1980 פרסמנו מחקר המדגים תופעות אלה בחולי סוכרת. הדגמנו שחולי סוכרת שחושבים שהם מאוזנים - אינם מאוזנים ובדיקות הדומות לסנסור הבודקות הורמונים שונים מוכיחות זאת. 4. איזון טוב של הסוכרת פותר בדרך כלל את הבעיה. 5. בדיקת קורטיזול חופשי בשתן 24 שעות לא תמיד תיתן לך את הפתרון. צריך לבצע אותה בו זמנית עם בדיקת הסנסור, אחרת יש פענוח שגוי של התוצאות. 6. אם יש לך עוד שלות, מי שעוסק במחלקתי בסוכרת, דר צונג, יענה לך באתר: WWW.GDILA.CO.IL

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים