עצירה בגדילה בגיל צעיר , CAH ?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/05/2016 | 18:13 | מאת: dr

אני בן 14 ו 7 חודשים . בעקבות כך שלא גבהתי כשנה הלכתי לרופאה אנדוקרינולוגית . אציין כי התפתחות מינית הייתה מהירה וכבר לפני גיל 13 הייתי במצב של טאנר 5. בבדיקת גיל עצמות- מתאים ל16 שנים. בבדיקות דם קורטיזול גבולי - 172 NMOL/L רקע רפואי - מאובחן עם צליאק כשנתיים , על דיאטה ללא גלוטן, בדיקות נוגנים כעת תקינות לחלוטין. בנוסף חשד מתמשך ( שנתיים ) ל IBD ( קרוהן ) מיועד לגסטרוסקופיה וקולונוסקופיה חוזרות. במהלך השנתיים וחצי האחרונות ירידה עקבית במשקל עם עליות לסירוגין . חומצב פולית נמוכה מאוד ( 2NG/MG). נשלחתי לתבחין ACHC כדי לשלול CAH. חלק מתוצאות הבדיקה הגיעו ואשמח לדעת מה הן אומרות : ACTH PEDIATRIC T. 0-30-60 : CORTISOL (0) 192.53 NMOL/L CORTISOL (1) 358.40 NMOL/L CORTISOL (2) 446.64 NMOL/L PRG 17-OH (0) 2.24 NMOL/L PRG 17-OH (1) 4.70 NMOL/L PRG 17-OH (2) 5.90 NMOL/L '60'30'0 הערה למדבקה : תבחין דינמי של סינקטן זמני COMPOUND-S (0)* טרם בוצע COMPOUND-S (1)* טרם בוצע COMPOUND-S (2)* טרם בוצע בתודה מראש.

קבלת חצי תשובה בדיקות PRG 17-OH תקינות . כלומר לא מתאים לחוסר אנזים מסוג 21 הידרוקסילז- כלומר אין לך בעיה זו בדיקת COMPOUND-S )-טרם בוצע כלומר אין לך תשובה על פגם זה אם קיים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים