התפתחות מינית מוקדמת בת 10.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

12/12/2020 | 08:11 | מאת: יעל

שלום דר' צדיק בתי בת 10.5 גובה 140. משקל 33. החלה להתפתח בחזה בגיל 9, ובהמשך שיעור באזור הערווה. בצילום כף יד :גיל עצמות מתאים לגיל 11. בשל התפתחות מהירה יחסית של החזה במהלך 3 החודשים האחרונים, הופנינו לרופא נשים שאמר שהיא טרום מחזורית ושהיא עשויה לקבל וסת בחודש הקרוב. מאחר ולדעתנו היא אינה בשלה רגשית להתמודד עם מחזור וגם לא קל לה עם ההתפתחות הפיזית, אנו שוקלים תחילת טיפול בדקפפטיל. האנדוקרינולוג המליץ על תחילת טיפול גם כן ואמר שיש תופעת לוואי של השמנה ושהזריקה כואבת... אשמח לשמוע מה דעתך בעניין ומה ההשלכות של הזריקה. תודה

התבגרות מוקדמת בבת היא התבגרות המתחילה לפני גיל 8. יתכן וההתבגרות כעת מהירה. שכיח הטיפול במצב זה הדקאפפטיל מעכב את תהליך ההתבגרות. שבועיים לאחר הזריקה הראשונה יכול להיות תופעה דמויית מחזור למספר שעות. תופעת הלואי הבולטת היא עלייה בתיאבון ואם לא שומרים על תזונה סבירה ופעילות גופנית יכולה להיות האצה בצבירת משקל באופן נדיר יתכן שינוי בהתנהגות (מצב רוח). סחרחורת, כאב ראש, נדודי שינה בדרך כלל לא רואים תופעות לוואי נוספות נדיר יותר שיהיו (לפי עלון משרד הבריאות)  כאב בעיניים, דלקת בלחמית העין  שיעול, קוצר נשימה, דלקת גרון  בחילה, כאב בטן, עצירות, שלשול, הפרעות בהפרשת חומצה במערכת העיכול  הפרעות בפעילות הכבדית  פריחה  כאבי גב, כאב בשרירים ובמפרקים, כאב בזרועות וברגליים, עוויתות שרירים בגפיים התחתונות אדמומיות, חבורות ו/או כאב באזור ההזרקה, בצקת (הצטברות נוזלים ברקמות הגוף)  בילדים: כאב בטן, כאב, אדמומיות ונפיחות במקום ההזרקה,

14/12/2020 | 08:51 | מאת: יעל

תודה על תשובותיך. מספר שאלות: 1. מנסיונך, האם יש תועלת בעיכוב ההתבגרות לאחר גיל 10? 2. קראתי קצת והבנתי שיש שני סוגי זריקות, פעם בחודש ופעם בחצי שנה. האם ההחלטה לגבי סוג הזריקה שהילדה תקבל קשורה להתוויה של הטיפול? 3. האם להתחלת טיפול בגיל 10.5 יש השלכות על הגובה הסופי? היום היא 1.40 ס"מ. 4. מה עלות הזריקה? האם היא בסל הבריאות? 5. מי נותן את הזריקה? אחות בקופ"ח או ההורים? 6. היכן מזריקים? תודה לך

תשובות לפי המספר 1) רק אם הבעיה היא רגשית, חוסר מוכנות לקבלת מחזור 2) יש 3 סוגי זריקות 3.75 מגר-פעם ב 28 ימים. 11.25 מגר-פעם ב 3 חודשים. 22.5 פעם ב 24 שבועותההחלטה לפי מה שנמצא בקופת החולים שלך. מבחינתי אין הבדל 3) ההשפעה בגיל זה על הגובה הסופי היא בספק 4) אינני עוסק בעלויות תבררי בקופת חולים או בבית מרקחת. למטרת גובה בגיל זה סיכוי גדול מאד שקופת חולים לא תאשר לך 5) אחות בקופת חולים 6) הזריקה לתוך השריר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים