בדיקת איסוף שתן לקורטיזול

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

12/08/2020 | 12:58 | מאת: אמא

שלום פרופ' הבת שלי מקבלת סטרואידים מגיל שנתיים בשל אסטמה ובגיל 13 וחצי היא קיבלה המון פרדינזון במשך שנתיים וחצי, בזמן הזה היא עברה פעמיים התעלפות. ולאחר מכן פירכוסים ולא מצאו דבר. M.r.i יצא תקין וגם eeg ובדיקות דם. יש לציין שהפירכוסים נעלמו כלא היו אבל גם ומאז שהם נעלמו הילדה לא משתמשת כמעט בכלל במשאף שלה (פוסטר שהוא גם מכיל סטרואידים) ביקשתי לבדוק את הקורטיזול, והרופאה נתנה לה בדיקת איסוף שתן 24 שעות והתשובה יצאה תקינה, האם זה שולל לחלוטין שזה קשור לסטרואידים שהיא קיבלה? תודה מראש

12/08/2020 | 14:22 | מאת: אמא

שכחתי להוסיף שהיא שוקלת 80 קג, עלתה בממוצע מאז הפרדינזון 10 ק"ג בשנה, יש לה שיעור יתר בפנים, פני ירח וסימני סטריאה בבטן התחתונה, סובלת מאז הפרדינזון מכאבי ראש טורדניים ורגישות לאור ורעש ומאז הפרכוסים כאבי ראש מתמשכים ומקבלת כעת טופמקס שעושה הפוגות בכאבי ראש אבל לא מעלים אותם

סטרואידים הניתנים לאסטמה אינם גורמים לפרכוסים. יש סיבות שונות לפרכוסים כגון אפילפסיה, סוכר נמוך בדם סידן נמוך בדם ועוד כשיש פרכוס, בודקים את הסיבות האלה. איסוף שתן 24 שעות אינו עונה על השאלה האם יותרת הכיליה מיצרת מספיק קורטיזול. אנדוקרינולוג יודע מה לבדוק. - סינאקטן טסט

חובה עלייך לפנות לאנדוקרינולוג לברור פרט לבדיקת תגובת הקורטיזול והורמונים נוספים של יותרת הכיליה, יש לבדוק את שומני הדם, את הרכב התזונה, את לחץ הדם ועוד

18/08/2020 | 06:13 | מאת: אמא

תודה רבה פרופסור

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים