אינסולין גבוה בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/06/2020 | 12:46 | מאת: אבא דואג

בת 12 עשתה ב.ד בהפניית דיאטנית בדיקות יצאו תקינות כולל גולוקוז-91 אבל אינסולין יצא גבוה-258 כשהמקסימום בתקין הוא-193 מה אומרת תוצאה כזו? מה עושים? מהן ההשלכות?האם נחשבת סוכרתית? בבקשה תאמרו לי כל מה שאפשר אני ממש מודאג. תודה מראש

אני מודאג ששואלים אותי בלי לתת פרטים על הנערה. למה בדקו לה אינסולין ודברים אחרים. אינסולין יכול להיות גבוה בגלל השמנה בולטת ומראה שהאינסולין במצב זה יכול להיות גבוה בגלל שבהשמנה בולטת יש תנגודת לפעות האינסולין ולכן הוא עולה מאוד כדי לשמור את רמת הגלוקוז בנורמה. השמנה קיצונית הגורמת לאינסולין גבוה , יכולה, אם לא יורדים במשקל, לסוכרת

09/06/2020 | 09:36 | מאת: אבא מודאג

הילדה ברוך השם בריאה והכל אצלה תקין היא קצת שמנמונת לפני בת מצווה ורוצה לרדת במשקל ולכן הדיאטנית הפנתה אותה לב.ד האם ירידה במשקל תוריד גם את ערך האינסולין? האם צריך להקפיד על תזונה מסוימת ?

שאלתך מוזרה- המלצות לתזונה ניתנות על ידי דיאטנית הממליצה על מיעוט סוכרים פשוטים ותזונה להורדה הדרגתית במשקל הגדרה של קצת שמנמונת אינה מתאימה לדיווח לרופא. מדווחים : תאריך לידה מדוייק, תאריך מדוייק של מדידת משקל וגובה ומדידת משקל וגובה. חשוב לבדוק גם : CHOLESTEROL TRIGLYCERIDES LDL HDL

10/06/2020 | 21:44 | מאת: אבא מודאג

תאריך הלידה 27.9.08 במדידה ב 31.5.20 המשקל 65 קג. גובה 153סמ. כולסטרול HDL-46. LDL-97.טריגלצידים-105. אני מקווה שבעזרת נתונים אלו תוכל לעזור לי לגבי האינסולין הגבוה(258) תודה על ההתיחסות

שלום למצב זה אתה קורא קצת שמנמונת? גבהה בסביבות אחוזון 70. משקלה באחוזון 98. היא היתה צריכה להיות בסביבות 46 קג במשקלכלומר 9 קג פחות מהיום. זו השמנה קיצונית. הגעתם למצב זה לפני גיל 12. מצב זה תורם לאיסולין גבוה ובכוון לפתח סוכרת אם תמשיכו כך. 1) עליה להיות במעקב דיאטנית 2) עליה לעסוק בספורט (הליכה ברגל-לא אופנים), שעה כל יום 3) עליכם לפנות למעקב אנדוקרינולוג העוסק בסוכרת כדי לדאוג שלא תגיע לשם. קרוב לוודאי שהיא תצטרך תרופות כדי לרדת במשקל ולהוריד את רמות האינסולין

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים