האם חוסר בסידן עלול לגרום לכיווץ שרירים לילי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/05/2020 | 04:40 | מאת: איתמר

היי אני בן 17. בזמן האחרון (בערך כבר חודש) אני סובל מהתכווצות שרירים בשוקיים שמתרחשת תוך כדי שינה. זה מעיר אותי וגורם לכאבי תופת. שאלתי את עצמי למה זה קורה, ושמתי לב שבתקופה האחרונה (בערך חצי שנה) לא יוצא לי לאכול דברי חלב בארוחות שלי, כך שלפעמים עוברים ימים ארוכים בהם אני לא צורך סידן כלל. האם היפוקלצמיה או מחסור בסידן באופן כללי עלול לגרום לי לתופעה המתוארת?

לפני שמוכיחים סיבה לא מציעים טיפול. לתת חומר לא מתאים יכול לגרום נזק במקרים רבים לא מוצאים סיבה להתכווצויות שרירים ליליות יכולות להיות סיבות שונות. אין סיבות וודאיות, אך יש קשר אפשרי. רופא צריך לראיין אותך כדי לשאול מתי זה קורה,למשך כמה זמן ובאיזו תדירות זה קורה, האם יש לך מחלות, האם אתה מקבל תרופות. סיבות מוכרות לתופעה זו : ישיבה למשכי זמן ארוכים מאמץ יתר של שרירים עבודה ממושכת בעמידה על רצפה קשה מצבי מחלה: מחלות\ הצרויות של כלי דם אלכוהוליזם התיבשות מחלת עצבים הקפיים -כמו בסוכרת מחלות עצב-שריר כף רגל שטוחה הצרות של תעלת עמוד שדרה סוכרת, תת פעילות של בלוטת התריס מגנזיום נמוך בדם סידן נמוך בדם מה עוזר במקרה שלהתכווצות שרירים לילית- מנסים אחד מהפעולות הבאות: הליכה כאשר זה קורה, או כיפוף רגליים, או אמבתיה חמה או מסאג'

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים