האם יש קשר בין העשרה בחלבונים לגדילה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/01/2020 | 10:29 | מאת: רחל

ילד בן 7 עם קומה נמוכה לגילו (103 ס"מ) ומשקל נמוך (17.5 ק"ג). צמיחה איטית, עם רקע של מחלת עצם, נשלל הקשר בינה לבין הגדילה, בעל גורמי סיכון ששוללים טיפול הורמונלי. האם העשרת התזונה בחלבונים באופן חריג יכולה לתת תוצאות טובות ביחס לגדילה? אני יודעת שנעשה מחקר בשניידר בנושא, אולם לא מצאתי פרסום של התוצאות. האם ישנן התויות נגד שימוש בהעשרה של חלבונים בתזונה באופן מלאכותי?

ילד גדל צריך תזונה מאוזנת מכל המרכיבים. אם חסרים חלבונים בתזונה ויש עודף סוכרים, מוסיפים חלבונים. אם חסרות קלוריות ויש מספיק חלבון, מוסיפים קלוריות. כל מטופל כולל מטופלי הורמון גדילה , מופנים על ידי לדיאטנית עם יומן אכילה מפורט של 3 ימים והדיאטנית מחשבת בעזרת תוכנת משרד הבריאות מה חסר בתזונה שיש להשלים. בדרך זו אנחנו מצליחים במשך למעלה מ 20 שנה לשפר את גדילתם של ילדים עם חסר תזונתי. משלימים חוסר ולא מעמיסים על הילד תזונה המעשירה מרכיבים שאין בהם צורך, כי הילד לא מסוגל להשלים כמויות גדולות התזונה המומלצת על ידי שניידר הומלצה לילדים שמשקלם באופן בולט באחוזון נמוך יותר מאחוזון הגובה. הם לא בדקו זאת לעומת תזונות אחרות המצויות כבר שנים בשוק ואנחנו משתמשים בהם לפי הצורך. עודף חלבון מפורק בחלקו על ידי הגוף ליצירת סוכרים. הוא עלול להזיק לילדים עם בעיה כליתית שאינה יכולה להתמודד עם עודף חלבון.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים