בת 9 התפתחות מינית מוקדמת?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/11/2019 | 10:31 | מאת: יעלה

שלום רב, בתי בת 9 ו 5 חודשים. בגיל 9 התחילה להתפתח מעט בחזה. היא אינה בין הגבוהות בכיתה. בהפניית אנדוקרינולוג בוצע צילום כף יד שמאל: גיל עצמות מתאים ל 10 - שנים גיל כרונולוגי 9 שנים 5 חודשים סטיית תקן לגיל 8.10 חודשים נמצא בטווח 6.0 סטיות התקן מהממוצע לסיכום: בטווח הנורמה האם יש צורך בבדיקות נוספות? האם ייתכן ותתפתח מוקדם והגדילה תיעצר? (אחותה בת 19, גובה 1.53, החלה להתפתח בגיל 11) תודה

בדיקות נוספות? תשובה: לא ראיתי את גרף המשקל והגובה ולא בדקתי אותה על כן אינני יודע אם יש צורך בבדיקות נוספות אם יש התבגרות מהירה, רואים שגיל העצמות מתקדם מהר4 יותר מקצב של שBV CABV URUTHO DO DSHKV NVHRV NVNMUPV/ RE RUPT AGUEC TJRHV HFUK KVGRHL T, VNMC

24/11/2019 | 13:08 | מאת: יעלה

שלום, משקל 30 ק"ג גובה 132 ס"מ

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים