בן שנתיים רעב כל הזמן ומשתין המון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/11/2019 | 21:42 | מאת: יואבי

שלום ד"ר בני בן השנתיים כל הזמן מתלונן שרוצה לאכול, הוא רק מסיים ארוחה ואחרי 10 דקות שוב מבקש משהו ולמרות זאת באחוזונים נמוכים של משקל וגובה. בנוסף הוא משתין ממש הרבה בשעות היום, לפעמים 3 פעמים בחצי שעה אך בלילה הוא יבש. בדיקת סוכר בדם אחרי צום הראתה ערך של 71, כמעט תחתית הנורמה? יש דאגה לסוכרת מסוג 1 לדעתך? בבדיקת שלפוחית שתן באולטרסאונד רשום שיש לו קיבולת חלקית שאני לא יודע מה זה אומר.

בסוכרת סוכר בצום הוא גבוה מאד בסביבות 200. בגלל ריבוי מתן שתן מבצעים בדיקת שתן+תרבית אנדוקרינולוג ילדים צריך לבדוק אותו אינני מכיר מושג של קיבולת חלקית.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים