צפיפות עצם - הבדלים בפענוח ילד/מבוגר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/11/2018 | 16:02 | מאת: אמא

שלום, האם אנדוקרינולוג ילדים עשוי לפענח באופן שונה בדיקה של בחור בן 21? בן 21. צפיפות עצם ע"ש 2.6-. הרופאה המטפלת ביקשה חוות דעת אנדוקרינולוג ילדים לאחר שאנדוקרינולוג מבוגרים אמר שהממצא בודד וחסר משמעות. האם עשוי להיות הבדל? סידן וויטמין D תקינים. ברקע תסמונת גמישות יתר, בשנה אחרונה כאבי רגליים וקושי משמעותי בהליכה.

תשובת צפיפות עצם היא מותאמת גיל. יש נורמות שונות תלויות גיל בילדים. אנדוקרינולוג מבוגרים צריך לדעת לתת תשובה. אין שום הגיון להפנות לאנדוקרינולוג ילדים. התשובה שצתת היא נמוכה מהנורמה. אך לא ראיתי את התשובה כולה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים