בעית גדילה ותוצאות של בדיקות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/10/2018 | 10:11 | מאת: אמא מודאגת

בעקבות הפסקת גדילה של בני בן 14 וצילום כף יד שמראה גיל עצמות 17 עשה בני מס בדיקות: בדיקת cortisol 8 am B יצא 513. prolactin230 . TSH 1.59 אבל בדיקת Hydroxyprogesterone 17 יצא 6.54 מחוץ לתחום.הרופא חושד בתסמונת cah ונתן בדיקת ACTH1 עם עירוי 250. מה משמעות הדבר? הרופא חסר סבלנות ולא מוכן להסביר לפני שיגיעו התוצאות. האם הבדיקה דרושה? אין בדיקה אחרת שיכולה להחליף? הבן חושש מהעירוי. אודה אם תוכל להסביר מה הבעיה ומה ניתן לעשות? איך זה קשור לבעית הגדילה?

הבדיקה חיונית ואין בדיקה שתחליף אותה אם 17 הידרוקסי פרוגסטרון בטסט יהיה גבוה, סימן שיש לבלוטת יותרת הכיליה יכולת מופחתת ליצור את הורמון הקורטיזול שהוא חיוני עבורנו במקרי סטרס. כדי לעבור בשלום מחלות קשות. כאשר יש בעיה כזו הגוף אינו מצליח ליצר קורטיזול בצורה מםפקת והוא מיצר הרבה הורמונים זיכריים שמקדמים את גיל העצמות וסוגרים את לוחית הגדילה (הופכים אותה לעצם) והגדילה נגמרת. לבקש הסבר על מחלה שאולי אין לילד היא בקשה לייצר דאגות מיותרות שאולי אין.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים