גדילה מואצת אצל בנות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/09/2018 | 13:31 | מאת: חן

שלום, ביתי בת 8 ועשרה חודשים היום. שהייתה בת שבע וחצי ההתלוננה על כאבים בחזה והבחנתיבהתפתחות מוקדמת. שלחו אותנו לצילום כף יד, בצילום יצא שגיל העצמות מתאים לגיל שלה. הבת שלי המשיכה לגדול בקצב מסחרר,בגובה ובמשקל. הרופא הפנה אותי לבדיקת הורמונים בשם Gn-Ra, תוצאות הבדיקה היו ,שאין חשש להתפתחות מינית מוקדמת,ושההתפתחות המינית איננה החלה. מעקב הגדילה הוא: גיל 7 וחודש גובה 129.5 משקל 30 גיל 8 גובה 135.9 משקל 33 גיל 8.4 גובה 139.1 משקל 36.6 כרגע היא בת 8.9 חודשים אומנם לא בדקנו משקל וגובה לאחרונה אבל היא גבהה להערכתי לפחות בארבע ס"מ וגם במשקל לפחות 3 קילו. הבת שלי נראת מפותחת מאד ביחס לחברות שלה בכיתה ,מה שגם,היא הכי קטנה בכיתה (היא ילידת דצמבר). מצב החזה, כבר יותר מניצנים קטנים,הרבה שיער ערווה באיזור המין, ריח של זיעה (שהתחיל כבר בגיל 7). נשלחנו לעשות עוד בדיקת דם והפעם זה היה בדיקות גנטיות ומצאו שהגוף שלה מייצר פחות קורטיזול, הרופא אומר שזה הדבר שגורם להתפתחות החיצונית. האם זה נכון? אני גרה בחו"ל ומאד רוצה לקבל חוות דעת גם בארץ. מוכנה לבוא איתה על מנת להיבדק שוב.( אשמח לשלוח לך את הבדיקה הזאת למייל פרטי שתוכל להסתכל) חשוב לי לציין שהגובה שלי הוא 1.68 ושל בעלי 1.75 שנינו בעלי גוף רזה ,גם כילדים, ללא התפתחות מינית מוקדמת. אודה לך על תגובה. בתודה מראש,חן

אם יש לה גדילה מהירה והשעור המיני הוא רב ובבדיקה גנטית "מצאו שהיא לא מיצרת מספיק קורטיזול". סיכוי גדול שמדובר בפגם גנטי של יותרת הכיליה : LATE ONSET ADRENAL HYPERPLASIA במצב זה הגדילה מהירה, יש שעור מיני רב, וגיל העצמות מתקדם אם אינך בטוחה במצב, לכי להבדק אצל אנדוקרינולוג ילדים נוסף

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים