הפסקת גדילה בגיל 14

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

31/08/2018 | 20:30 | מאת: אמא מודאגת

בני בן 14. בחצי השנה האחרונה לא גבה כלל. לפני שנה היה באחוזון 75. לאחר חצי שנה ירד לאחוזון 70 וכעת לאחר חצי שנה נוספת שבה לא גבה כלל ירד לאחוזון מתחת ל-50. הוא נולד קטן לגיל ההריון. צילום כף יד בגיל 6 קבע שגיל העצמות צעיר ב- 3 שנים. עד גיל 11 היה באחוזון 3. אחרי גיל 11 החל להדביק את הפער עד לפני חצי שנה. צילום כף יד שעשה לפני יומיים מראה שגיל העצמות הוא של גיל 17. אנו מאד מודאגים. תור לאנדוקרינולוג הוא עוד הרבה זמן בינתיים אנו מאד מודאגים. האם הוא לא יגבה יותר? הוא בן 14 בגובה 162

אם גיל העצמות הוא באמת17, לפי גיל עצמות כזה, הבן הגיע ל 99% מגובהו הסופי. כלומר נותר לו בערך עוד 1% של גדילה אם זה נכון, אין כל אפשרות לשפר את גובהו. בדרך כלל הדבר קורה עקב התבגרות מהירה. אך אין לי מידע עניני עליו טרט לגיל העצמות העוזר לחשב את סוף הגדילה

24/09/2018 | 20:53 | מאת: אמא מודאגת

תודה על התשובה. בדיקת prolactin יצא 230.בדיקת TSH יצא 1.59 בדיקת cortisol 8 am B יצא 513 אבל בדיקת Hydroxyprogesterone 17 יצא 6.54 מחוץ לתחום.הרופא חושד בתסמונת cah ונתן בדיקת ACTH1. מה משמעות הדבר? הרופא חסר סבלנות ולא מוכן להסביר לפני שיגיעו התוצאות. אודה אם תוכל להסביר מה הבעיה ומה ניתן לעשות? איך זה קשור לבעית הגדילה?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים