גובה\משקל נמוכים לבת 6

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/08/2018 | 16:15 | מאת: אביב

שלום, ביתי נולדה בשבוע 38 משקל 2400 גרם, בשנתיים הראשונות היא הייתה סביב אחוזון 20 משקל וגובה. כיום היא בדיוק בת 6 עם גובה 105 ס מ משקל 16.4 ק ג והיא נמצאת באחוזונים 3 ו5 בהתאמה. גובה ההורים אבא 169 ס מ האמא 154 ס מ בבדיקות דם שנערכו לה לא נמצאו חוסרים בהורמון גדילה, ברזל ושאר הפרמטרים שנבדקו היו תקינים. לא נמצאה אלרגית לשום דבר. בצילום כף יד נמצא עפ י אטלס גרויליך ופייל: נקבה גיל עצמות מתאים ל 5 - שנים 0 חודשים התזונה שלה לקויה, מעט ירקות ובשר וחיבה יתירה לממתקים שאלתי היא האם יש סיבה לדאגה? להיוועץ עם רופא לבעיןת גדילה? תודה אביב

1) להתייעץ עם דיאטנית. חוסרי תזונה מעל דרגה מסויימת פוגעים בגדילה 2) פנו לאנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים