התבגרות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/06/2018 | 16:00 | מאת: רינה

בני בן 7 וחצי ובשנתיים האחרונות הוא גבה ועלה במשקל ונמצא באחוזון 99 . הוא בעודף משקל ומאוד גבוה לגילו בנוסף הוא מדיף ריח זיעה חריף מאוד החלו לצאת לו שיערות בבית שחי . בצילום גיל עצמות יצא שזה תואם גיל 9 שנים . האם זה מרמז על התפתחות מינית מוקדמת ?

בגיל ההתבגרות מתעוררות שתי מערכות שונות 1) הופעת שעור מיני שמקורה בבלוטת יותרת הכיליה-לא בהתבגרות. "עודף הורמונים" או ליקוי אנזים ביותרת הכיליה יכול לגרום לשעור מיני, במיוחד באיזור הערווה, לעליה בקצב הגדילה ולגיל עצמות מתקדם הגורם לגמר הגדילה בגיל צעיר המסתיים בקומה נמוכה (למרות קומה גבוהה בגיל צעיר) 2) התבגרות בבנים מצטיינת בגדילת נפח האשכים. אם אין עלייה בנפח האשכים, זו אינה התבגרות 3) השמנה בולטת גורמת לקידום ניכר של גיל העצמות על כן: א) יש לבדוק הורמונים הקשורים ליותרת הכיליה בעזרת אנדוקרינולוג ילדים ב) יש לבדוק ולטפל בהשמנה הבולטת בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים