גובה של ילד בן 13, מעוניין לדעת מה ההליך לבדיקות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/06/2018 | 21:12 | מאת: איציק

שלום בני בן 13 באופן יחסי לחבריו נמוך. נכון להיום 146 סמ. מה עלי לעשות כדי לבדוק אם יש צורך בטיפול. מה ההליך? תודה

1) הבנת תהליך הגדילה תלויה בנתוני הלידה ובבעיות רפואיות 2) חשוב לדעת את ההפרש בין אחוזון הגובה של ההורים לזה של הילד 3) צריך לראות את גרף הגדילה של הגובה ואת גרף העליה במשקל במשך השנים הקודמות ולהשוות ביניהם. תזונה גרועה ועליה לא תקינה במשקל מחבלת בגדילה 4) האם נער עוסק בספורט? אם הנער מוציא בספורט תחרותי הרבה קלוריות ולא מחזיר אותן בתזונה. לאורך זמן הגדילה תפגע ללא יכולת תיקון (במיוחד בגיל ההתבגרות) בספורט ברמה הגבוהה יש צורך ביעוץ דיאטנית ספפורט. 5) מה דרגת ההתבגרות אם הנער עוד לא החל להתבגר, ואין כל בעיה אחרת בסעיפים הקודמים, האצת גדילה תגיע בזמן ההתבגרות- אנדוקרינולוג ילדים צריך לוודא זאת. 6) אם הנער בהתבגרות צריך לוודא שהאצת הגדילה מספקת- רק האנדוקרינולוג יודע בעזרת גיל עצמות 7) בדיקות: Glucose, urea, creatinine, Na, K, Ca, P, Alk. Phosphatase, GOT, GPT, CRP, blood count, Iron, ferritin,,Proteins, Albumin,folic ac., B12, IgA, Anti transglutaminase, IGF-I, TSH, FT4,25-OH-VIT D 8) אם אינו עולה היטב במשקל או בררן באוכל חייבים להפנותו לדיאטנית עם יומן אכילה של 3 ימים בו רשום מה שהוא אוכל ולחשב חוסרים שיש להשלים. אם לא יתוקן- לא יגדל. הזהרו ממשקי פלא המפורסמים. יש צורך בהשלמת מזון מותאמת אישית לילד לסיכום: 1) להביא נתוני גדילה (משקל וגובה ותאריך מדידה) יש בבית ספר , לפי החוק מכיתות א,ג,ו, 2) נתוני גובה ההורים 3) תרופות ומחלות עבר 4) תשובות של רשימת הבדיקות לפנות עם כל זה לאנדוקרינולוג ילדים המנוסה בגדילה

13/06/2018 | 08:02 | מאת: איציק

האם משקה פלא כוונתך לאבקת חלבון? האם יש מניעה מלשתות אבקת חלבון בסיום אימין בגיל זה או בכלל?

התייעץ בדיאטנית ספורט

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים