גידול נוירואנדוקריני בלבלב

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

21/11/2011 | 19:46 | מאת: נפתלי

שלום רב, בינואר 2010 התגלה אצלי גידול נוירואנדוקריני בלבלב (מסוג קרצינואיד) עם גרורות בכבד. תוצאות של בדיקות Chromogranin A נמצאות אצלי בעליה מתמתדת ובבדיקה האחרונה שבוצעה עתה התוצאה היא 1000>, לעומת 759 בבדיקה לפני כשלושה חודשים. מה המשמעות? אני נמצא בדיוק באמצע בין הטיפול הראשון לבין הטיפול השני בבאזל (קורס ראשון). לפני היציאה לבאזל טופלתי במשך 10 חודשים ב- Sandostatin LAR. התרופה לא עשתה נפלאות וזו כנראה הסיבה שנשלחתי לטופול בבאזל. בין הטיפול הראשון לבין השני איני מקבל את התרופה הנ"ל מטעמים הידועים לך, השאלה היא האם לחזור לטיפול תרופתי אחרי הטיפול השני בבאזל? בתודה מראש על תגובתך. בברכה, נפתלי

שלום רב, עליה ברמת כרומוגרנין A בזמן הקורס הראשון של טיפול ראדיואקטיבי היא תוצאה בד"כ של השפעה/הרס של תאיי הגידול ע"י הטיפול, ולא סימן להתקדמות של המחלה. מומלץ לכן לבצע רמת CGA ובדיקת הדמיה בד"כ לאחר מינימום 3 חודשים מהטיפול. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

24/11/2011 | 01:17 | מאת: נפתלי

שלום רב, תודה על תשובתך המרגיעה בקשר לערכים של Chromogranin A. לצערי, לא התייחסת לשאלה האם להמשיך בטיפול ב- Sandostatin LAR בסיום הקורס הראשון. בברכה, נפתלי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים