RAD001 לטיפול בגרורות גידול נוירו אנדוקריני בכבד

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

16/07/2010 | 21:05 | מאת: בן

שלום. אני בן 50, עברתי לפני 3 שנים וויפל להסרת גידול 10 ס"מ מהלבלב. כעת יש לי 5 גרורות של כ 1.5 ס"מ על הכבד שגדלות בקצב של 1 מ"מ בחודש באופן לינארי כמעט. הציעו לי להתחיל ב rad001 ולי לא ממש בא על טיפולים בכלל לרבות כאלה ביולוגיים שגורמים לפריחה, פצעים, שלשולים ועוד כי אני דוגל באיכות חיים טובה וקצרה על פני חיים ארוכים ומבאסים. השאלה היא כמה זמן אני יכול לשרוד ללא כאבים מהגרורות בכבד ואיזה אחוז מהכבד הם צריכות לכסות שממש יחייב אותי לעשות משהו או להיפרד בשלום ?

שלום רב, תודה על פנייתך, לדעתי, לפי מה שכתבת נירא שבסה"כ המחלה בכבד יציבה ולא מתקדמת בקצב מהיר.ניתן בנתיים להמשיך רק במעקב,ולשמור על איכות חיים טובה. האם טיפול באנאלוגים לסומטוסטטין לא בא בחשבון (האם אתה מקבל זריקות חודשיות או קיבלת DOTATOC)? מצד שני, אני חושבת שההמלצה על RAD היא לאור התקדמות של המחלה. טיפול ב-RAD יכול להיות עדיין ללא תופעות קשות, מניסיוני, חולים שמקבלים טיפול זה בסה"כ נהנים מאיכות חיים, ובד"כ ללא תופעות קשות, כמובן תוך מעקב. במקרים של הופעת תופעות משמעותיות (בצקות ברגליים וכאבים, או אחרים), ניתן גם לנסות להוריד את המינון. ממליצה לך להתייעץ שוב עם הרופא המטפל אשר מכיר בצורה המדוייקת ביותר אותך ולהחליט ביחד. בברכה, בהצלחה,ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים