גסטריטיס אטרופית וגסטרין

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

05/05/2020 | 10:31 | מאת: מיקי

ד"ר גלסברג , שלום ותודה על תשובתך מה - 16.4 ! אבקש עוד לשאול : 1. לא ברור לי לאיזו אבחנה בדיוק צריך את בדיקת ה - PH של מיץ הקיבה במהלך הגסטרוסקופיה . ובנוסף , מה עוד כדאי לי לבקש מהרופא שיבדוק בגסטרו (בשבוע הבא) , חוץ מ6-7 הביופסיות שמתכנן לקחת בבדיקה ? 2. חזרתי על בדיקת הגסטרין השבוע והתוצאה היא 610 (לפני שמונה חודשים היתה 980) . בגלל מחלת עיניים (אוביאיטיס) , אני נוטל אימורן 125 מ"ג + פרדניזון 10 מ"ג -האם ייתכן שהירידה ברמות הגסטרין היא תוצאה של הכדורים הנ"ל ? האם יש לירידה הזו בערכי הגסטרין יש משמעות כלשהי ? או שבין ערכים שונים גבוהים מהנורמה אין חשיבות ממשית ? בברכה ותודה , מיקי

שלום רב, 1. רמת PH של מיץ קיבה מבדילה בצורה מאוד טובה בין עליה ברמת גסטרין על רקע דלקת אוטואימונית של הקיבה, לבין גסטרין שעלה על רקע הפרשה מגידול בשם גסטרינומה. לכן כדאי לבצע את הבדיקה. כדאי לבצע את הגסטרוסקופיה באותו מכון ואצל אותו רופא גסטרו לצורך השוואה בין הבדיקות ומעקב. אם יש פוליפים, לקחת ביופסיה או לכרות, ובנוסף לקחת ביופסיות אקראיות מאזורים שונים של הקיבה ולבקש מהפתולוג התייחסות לגבי נוכחות של גידול או היפרפלזיה של תאים נוירואנדוקרינים ספציפית. 2. יש הרבה סיבות לרמות הגסטרין מוגברות ולא יציבות לא סביר שיש קשר עם הטיפול שאתה מקבל לאובאיטיס. בברכה, בהצלחה ד"ר גלסברג

06/05/2020 | 15:53 | מאת: מיקי

ד"ר גלסברג , תודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת ! בברכת בריאות טובה לכולנו , מיקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים