הכנה לבדיקות עבור גידול נוירואנדוקריני

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

03/01/2017 | 11:25 | מאת: שרה

שלום מה ההוראות 1.לבדיקת 5HIAA 2.גליום68 3.כרומוגרנין A תודה

שלום רב, 1. לצורך איסוף שתן 24 שעות ל-5-HIAA יש לשמור דיאטה מסויימת (דלת דיברי "סרוטונין" כמו דיברי וניל, בוטנים, בננות, שוקולט, קפה ועוד - ניתן למצוא את הפירוט בגוגל) למשך 72 שעות לפני ותוך כדי האיסוף. כמו כן, לא לשכוח לשים את החומצה (בקבוק קטן שמקבלים מהאחות) לאחר מתן השתן הראשון לתוך הבקבוק של האיסוף. 2. מיפוי ה-GA68 לא דורש הכנה מייוחדת (פרט למטופלים שמקבלים זריקות של אנאלוג לסומטוסטטין שאז מבצעים את הבדיקה כ-4 שבועות מינימום לאחר זריקה) 3. CGA בדם דורש צום והפסקת תרופות מעקבות חומציות הקיבה (PPI ועוד) כ-3 שבועות לפני הבדיקה (חוץ ממקרים של גידול בשם גסטרינומה - שאז לא מפסיקים את התרופות הנ"ל) בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים