הכנת עדשות משקפיים לבעיית ניסטגמוס ....

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

19/02/2014 | 21:29 | מאת: ערן

שלום רב, אני כבן שלושים וסובל מניסטגמוס מלידה. לאחרונה הלכתי לרפא מומחה שיעזור לי לפתור בעיה עם משקפיים שאני עונד. המשקפיים בנות שנתיים בלבד. התלוננתי בפני הרופא שאני לא חש נוח וחושב שאני לא רואה טוב איתם. לאחר בדיקת עיניים אמר לי הרופא שהמספר לא ממש הבעיה אלא מירכוז הראיה בעדשה. לפי הבנתי במרכז עדשת המשקפיים רואים הכי טוב אבל מה, לאחד כמוני שיש ניסטגמוס לא יכול להסתכל במרכז העדשה (לפחות לא לאורך זמן של מיקוד). הרופא אמר לי שאני צריך לעשות עדשות משקפיים עם דגש על מירכוז העדשה ביחס להטיית הראש שלי (כשאני מתמקד). אני חייב לציין שאף פעם לא היתה לי בעיה כזאת עם משקפיים ואני לובש משקפיים כל חיי. וגם אני חושב שכל הבעיה הזאת נוצרה עקב המסגרת הזאת שקניתי(אופנתית ודי רגילה). בעבר לבשתי מסגרות עם עדשות יותר קטנות ואולי ההבדל בגודל העדשה הכלכך קטן הוא זה שעושה את הבעיה. בכל מקרה הקשבתי לרופא המומחה והלכתי לאופטומטריסט ותיק בעיר מגורי עם מרשם והערת הרופא. חשבתי שהכל יהיה בסדר ויחזור להיות נורמלי. חיכיתי מספר ימים והלכתי לקחת את המשקפיים עם העדשות החדשות. וכשלבשתי אותם הרגשתי ממש לא טוב. התחושה היתה שמשהו לא כשורה. אמרתי זאת לאופטומטריס והוא אמר לי שאני צריך עכשיו להתרגל לעדשות כי הוא שינה לי את מירכוז העדשה מאמצע לצד. טוב, אני לא יכול להתווכח עם משפט שכזה וחיכיתי. לאחר כמה ימים התחושה לא נעלמה וחזרתי אליו, האופטומטריסט אמר לי שהכל בסדר ושאני פשוט צריך להתרגל. אני התווכחתי איתו שזה לא צריך להיות ככה. ושאני לובש משקפיים כל חיי ושתמיד התחושה היתה בסדר גמור. נכון לעכשיו האופטומטריס לא היה מוכן לבדוק אותי לאחר קבלת המשקפיים. הבדיקה היחידה שעשיתי אצלו היא סוג של בדיקת מיקוד - משהו קצר שנעשה ע''י מתקן כמו משקפת שנעשה בעמידה (לא יודע אם זה רציני מספיק). וזאת בדיקה שנעשתה לפני עשיית העדשות. לא היתה שום בדיקה לאחר קבלת המשקפיים שזה דבר שמפליא אותי כי צריך לוודא שאני רואה איתם טוב. כשבאתי להתלונן בפניו על התחושה הלא טובה, ביקשתי ממנו שיבדוק אותי אבל הוא סרב בטענה שלא בודקים לאחר קבלת מרשם מרופא מומחה. המצב נהיה לא נעים ומתסכל שכן האופטומטריסט לא מוכן להודות שמשהו לא כשורה ומציע לי פתרון ביניים שבעצם לא ממש פותר את הבעיה ורק מוציא אותו מידי חובה. אמר לי האופטומטריסט שהוא מוכן לעשות על חשבונו (שמצחיק אם היה מבקש עוד פעם כסף עבור עדשות נוספות)עדשות נוספות עם המירכוז באמצע. הצעה לא טובה בגלל שהיא מתעלמת מן הערה של הרופא. בלית ברירה ובניסיון להציל את ההשקעה הכספית הסכמתי להצעה הזאת ועכשיו אני מחכה לעדשות. אני מעיר שאני לא יודע למה זה קורה עם המסגרת הזאת. זה ממש מוזר! הערב לאחר נתינת המשקפיים לחנות (שוב פעם) הרכבתי את המשקפיים הישנות שלי מהילדות (טוב, אולי נערות) והתחושה כבר יותר טובה, המסגרת אכן קטנה יותר העדשה יותר עגולה- אולי זה מה שעושה אותה יותר נוחה לעין. אגב, המספר לא מעודכן אז רואים קצת פחות טוב. אז אם להגיע לעיקר... האם אני צריך להרגיש אי נעימות עם הזזת מירכוז העדשה מהמרכז הצידה או שאני צריך להרגיש טוב ונוח כמו שאני חושב ? האם אני צריך להתרגל למצב החדש או שלא?

שלום ערן, בניסטגמוסים , יש דבר שנקרא נול-פוינט , שזה מנח ראש מסויים שמפחית את הנסטגמוס. חלק מהאנשים שיש להם נסטגמוס מסגלים לעצמם תנוחת ראש ומביאים את עצמם לשם , לאותם אנשים צריך לכוון את המרכז האופטי של העדשות בהתאם למנח הראש שלהם , כלומר בצד. אתה לעומת זאת , כל השנים הרכבת את המשקפיים בצורה רגילה , כנראה , והכל היה תקין. עד שרכשת את המשקפיים החדשים... לדעתי הבעיה לא במנח הראש כפי שהרופא חשב , אלא במסגרת עצמה , בגודל שלה , בצורה שלה , במרחק מהפנים שלך או במספר עצמו שיכול להיות מדוייק יותק. אחרי שתקבל את המשקפיים , אם עדיין יהיו לך בעיות , תפנה אליי. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC ======================================= 50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום ======================================= http://www.dr-optica.co.il -- ד"ר אופטיקה -- כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים =======================================

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע