לאחר חזרת הסרטן בפעם השנייה...

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

25/10/2010 | 10:47 | מאת: רונה

שלום רב, אימי נתגלתה כחולת סרטן חצוצרה לפני שנתיים. מאז היא עברה ניתוח להוצאת גידול וטיפולים כימותרפיים. לאחר חצי שנה נתגלתה נקודה נוספת מתחת לכליה ואותה הוציאו בשלמותה! עם לפקוסקופיה ולאחר מכן טיפולים כימותרפיים והקרנות. לפני כשבוע היא עשתה את כל הבדיקות הנדרשות לקראת ביקורת של שלושה חודשים והאונקולוג מסר שהתוצאות בטווח הנורמה ושהם יפגשו לביקורת בעוד שלושה חודשים. אולם כבר בפגישה איתו היא חשה כאבים בגב תחתון (מהם היא סובלת שנים רבות) אולם לא מצאה לנכון לומר לו זאת. היא פנתה לאורתופד ששלח אותה לרנטגן ושם נתגלתה נקודה, הוא מסר שהתוצאות לא ברורות והוא רוצה לחזור על הרנטגן בגלל עברה של אימי. שאלתי אליך- מה היית ממליץ לעשות? לחזור שוב על הצילום? או שמא ממצא מסוג זה מצריך שוב התערבות אונקולוגית? והאם יש סיכוי שהנקודה הזולא מרמזת על גידול ממאיר/שפיר?

שלום רונה באמת מאוד לא פשוט לעמוד שוב מול ספקות לאחר שאימך עברה תקופה כל כך ארוכה של טיפולים ונאמר לה שהתוצאות בתחום הנורמה, והנה שוב להתחיל מההתחלה. נראה לי שאין כל ברירה אלא לעשות בירור מקיף של הנקודה. לדעתי כדאי גם ליידע את האונקולוג המטפל באימך לגבי הממצא ולשמוע מה הוא ממליץ בברכה נטע מוזר.

30/10/2010 | 21:55 | מאת: יורם גני

לרונה שלום רב, בטיפולי הסרטן המוכרים מטופל המוקד הסרטני, אולם ספק אם משהו שאל או ברר, מה הסיבה שהחל התהליך הסרטני בגוף? והאם בטיפול במוקד הסרטני וריפויו, טופלה גם הסיבה להתפרצותו? לצערי התשובה על השאלה האחרונה, שלילית. בראיית הריפוי בביורגונומי, בריפוי המקובל אין בעצם התייחסות לסיבה שהביאה להתפרצות המחלה. מסיבה זו גם לאחר ריפוי והבראה, עדיין הגוף נשאר מאויים וסרטן יכול לפרוץ בשנית. המדען וילהלם רייך חקר ושאל וגם נתן תשובה לשאלה זו, כבר לפני 70 שנה ואף ריפא בגישתו סרטן. בריפוי הביורגונומי, המתבסס על גילוייו של רייך, זוהתה הסיבה שבה הגוף חשוף למחלת הסרטן כמו לשאר המחלות הכרוניות והיא, רמת אנרגיה נמוכה מידי בגוף, רמת אנרגיה שבה המערכת החיסונית של הגוף נחלשת ובחולשתה מאפשרת את התפרצות המחלה. מזמינך לקרא מאמר שכתבתי ופורסם גם באתר reader וכותרתו: מחלת הסרטן בראי ה"ביורגונומי" – ניתן לריפוי ? כן ! מאמר זה נכתב בעקבות מאמרה המעמיק של גב' הדס פרידמן "מחלת הסרטן בזווית ייחודית" שפורסם באתר הסטודנטים - NatShare, שאותו סיימה במילים ואני מצטט, "מקווה שדלתות נוספות יפתחו לכל מי שמעוניין לדעת יותר על מחלה זו, על מנת שימשיכו את המחקר החשוב כל כך". בקוראי את המאמר המעמיק הזה, צצו ועלו לנגד עיניי בצורה ברורה, דברים שהיו ידועים לי כמרפא בשיטת ה"ביורגונומי" ואנסה לחדדם ולהאיר את שנראה בעיניי עיקר העיקרים, אף שברפואה המקובלת, לדעתי, לדברים אלה לא הוקדשה תשומת הלב הראויה ולא אנסה להבין מאיזו סיבה. לפני שאמשיך את מאמרי, אחזור פעם נוספת למאמרה של גב' הדס פרידמן ואציג מתוכו שתי תפיסות המגלות עולם ומלואו, למתבונן בראי ה"ביורגונומי" והרי הם לפניכם : תיאוריה ראשונה : תהליך התפתחות סרטן לפי התיאוריה הרווחת, קורה בשלבים המתוארים להלן. שלב א: גורמי סיכון. שלב ב: אירוע ראשוני לא ידוע. שלב ג: שינוי גנטי בתא - הפעלה וחוסר הפעלה של גנים באופן אקראי. שלב ד: מתפתח לשני כוונים, 1 - התאבדות התא. 2 - שמירת הנזק הגנטי לתא והמשכת ההתחלקות ומכאן בהמשך, התפתחות גידול סרטני. תיאוריה שנייה : על פי TCM סרטן מתפתח בתהליך זה: שלב א: חוסר צ'י ודם. שלב ב: coldness שלב ג: סטגנציית צ'י, הצטברות נוזלים. ושלבים נוספים, עד להתפתחות גוש סרטני. לצורך ההסבר נסתפק בשלבים עד כאן. בהתבוננות מעמיקה בשתי תיאוריות אלה, נשים לב למכנה משוטף אחד, שבעיניי הוא המפתח לריפוי הסרטן ולפחות למניעתו המוחלטת. ואסביר את דבריי אלה. בתהליך התפתחות הסרטן לפי התיאוריה הרווחת, אנחנו נתקלים כבר בהתחלה במשפט סתום כמו "אירוע ראשוני לא ידוע"... ובתהליך התפתחות הסרטן על פי TCM הסיבה העיקרית והראשונה היא: "חוסר צ'י ודם". כאן נשאלת השאלה החשובה ביותר, מהוא אותו "אירוע ראשוני ולא ידוע" שאם נדע לטפל בו הרי, כפועל יוצא, התהליך הסרטני כלל לא יתחיל ! ואכן תשובה חלקית נקבל, בהתבוננות בתהליך התפתחות הסרטן על פי TCM , שם נראה שמחסור בצ'י, הוא תחילת התהליך הסרטני. בראיית הביורגונומי: כאן נמצא המפתח למניעה ולריפוי סרטן ! שהרי צ'י זו אנרגיה שידועה כבר זמן רב, אנרגיה זו במהדורתה המודרנית, הרי זו אנרגית ה"אורגון" שהתגלתה ע"י המדען וילהלם רייך לפני כ-60 שנה, אנרגיה שהיא עיקר העיקרים בריפוי ב"ביורגונומי" מדע שפותח ע"י רפי רוזן; אדם מיוחד וחלוץ בקנה מידה עולמי במחקריו, שמתבססים על גילויו של רייך. כבר לפני כ-60 שנה הבין המדען וילהלם רייך, שמחסור אנרגיה בגוף הוא הגורם העיקרי לשיבוש מערכות הגוף, להתפתחות המחלות הכרוניות ביניהן גם סרטן, בגישה זו גם ריפא אפילו סרטן. כאן אנסה להעמיק בהסבר מהו אותו "אירוע ראשוני לא ידוע". לעוסקים ב"ביורגונומי" התשובה ידועה ומובנת מאליה, אותו אירוע לפי TCM , הרי הוא מחסור באנרגיה בגוף ובביורגונומי, מחסור אנרגיה בגוף נגרם מהשפעת ה"משלימים האנרגטיים". התלות האנרגטית הזו בין המשלימים האנרגטיים היא בסיס הריפוי ב"ביורגונומי" ! על ההשלמה האנרגטית, אפשר לקרא באתרים העוסקים בריפוי בשיטה זו, רק אומר בקצרה שאנחנו שלמות אנרגטית כזוג, זכר ונקבה, וישנה תלות אנרגטית חזקה בין בני הזוג שהם "משלימים אנרגטיים", אם מסיבה כל שהיא, אחד מבני הזוג נקלע למצב של חוסר אנרגיה, כתוצאה מקשר אנרגטי זה הוא מושך אנרגיה מהמשלים, בצורה בלתי מודעת לשניהם. תחילת הטיפול ב"ביורגונומי" הוא, הפסקת משיכת האנרגיה מגוף המטופל, זהו עיקר העיקרים! מאיזו סיבה נוצר מחסור אנרגטי אצל אחד מבני הזוג, שבגללו מתחיל בעצם התהליך הסרטני וכיצד להפסיק תהליך מסוכן זה, כל זאת בסדנאות לריפוי בשיטת ה"ביורגונומי". אסיים בתקווה שמאמר זה ייפול על אוזניים קשובות, שהרי, "אם העולם היה מתייחס למחקריו של המדען וילהלם רייך, ברצינות הראויה, הסרטן ומרבית המחלות, היום כבר לא היו מהוות איום על חיינו". כאן המקום להמליץ לקרא את חיבורה של גב' גילה בויום, אודות המדען וילהלם רייך וכמובן את מאמרה של גב' הדס פרידמן שבזכותו מצאתי לנכון לכתוב מאמר זה. בכבוד רב יורם גני נ.ב. ברישום, יורם גני ב"גוגל" אפשר להגיע לאתר המסביר את דרך הריפוי בביורגונומי ביתר פרוט.

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם