חוו"ד נוספת

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

19/05/2013 | 19:35 | מאת: מרינה

שלום רב, אני בת 35 ,בריאה ולא מעשנת ועברתי במסגרת אוניברסיטת ת"א הקצאת חניכיים לפני שנה. ביקרתי היום אצל מומחה חניכיים שציין שיש לי מחלת חניכיים גנטית ב 3 מתוך 4 השישיות שלי , עם כיסים של 8 ,10, ו 7 מ"מ כל שאר הפה עם כיסים פזורים של 5 מ"מ. הוא המליץ לי לעשות אצלו הקצאת חניכיים ולאחר מכן לקבל אנטיביוטיקה בצורה סיסטמית ובמידה ולאחר חודש וחצי לא יהיו שיפורים , נשקול השתלות עצם מקומיות . להבנתי אין לי נסיגת חניכיים ( אני לא רואה שיניים ארוכות אלה רק את אותם כיסים ). שהייתי לפני חודש אצל שיננית , היא ציינה כי אין לי צורך לבצע הקצאות מכיוון שאין לי אבנית . רציתי לדעת : 1. האם יש צורך לבצע שוב הקצאת חניכיים עם אנטיביוטיקה או שניתן לבצע הסרת אבנית +פריוצ'יפ או במקרה הגרוע ביותר הקצאה +פריוצ'יפ. ( הרופא ציין כי פריוצ'פ לא ניתן במקרה שלי ?!) 2 אני רגישה לפניצלין , האם האנטיביוטיקה לא מהווה לי בעיה? 3. האם הטיפולים הנקודתיים האלה הם לא כמו כוסות רוח למת ולא יהיה מנוס משתלים עתידיים במקומות הללו ? 4. ההקצאה נעשית כ 40 דקות לכל הפה בישיבה אחת ... האם ניתן לבצע הקצאה ע"י פריודנט 40 דקות כל הפה ? האם ניתן להרדים את כל הפה בבת אחת? ששאלתי את הרופא לכך הוא אמר שהוא עושה זאת כי הוא נותן לי אנטיביוטיקה ... הטיפול הוא במסגרת כללית סמייל תודה על התשובות וסליחה על החפירה...

23/05/2013 | 18:16 | מאת: ד"ר אלון סבאון

שלום לך מרינה למרות שאת חושבת שאת חופרת, את לא . חבל שלשיננית שטיפלה בך אין טיפת הבנה. אבנית יכולה להיות תת-חניכית ולמרות שלא רואים אבנית מעל החניכיים הרי שמתחת המצבורים יכולים להיות גדולים. הקצעת שורשים דורשת מיומנות מאוד גבוהה ולטעמי לשינניות אין את ההכשרה והיכולת לבצע את הטיפול באותה מידת מיומנות כמו זאת שיש למומחה למחלות חניכיים. לאור המצב שאת מתארת בהחלט יכול להיות צורך בהקצעת שורשים וזהו שיקול של הרופא האם לבצע ישירות ניתוח או לנסות ולבצע בעצמו הקצעה, מה גם שהוא לא זה שביצע את ההקצעה בפעם הראשונה. לגבי משך הטיפול ומספר הישיבות הדרושות קשה לי להביע דעה מכיוון שאינני מכיר את מצבך. במידה והבעיות מאוד ממוקדות יכול הטיפול גם להתבצע בישיבה אחת. לא חייבים להשתמש בפניצילין יש עוד אנטיביוטיקות אחרות אם יש צורך בכך

23/05/2013 | 21:13 | מאת: מרינה

מתי מטפלים בפריוצ'יפ ( עד איזה עומק כיסים ??), האם הם יכולים להיות תחליף לאנטיביוטיקה במצבי ? והאם לאנטיביוטיקות הזאת אין תופעות לוואי? במידה ואצטרך השתלת עצם, הסיכויי הצלחה של זה גבוהים? מה קורה אם השתלה לא מצליחה ? השן נפגעת יותר? יש לי סילונית , מה אתה אומר על המוצר הזה? תודה רבה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים