הפרשות צהובות

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

23/04/2008 | 23:15 | מאת: הילה

לד"ר בנימין שלום רב, אני בחורה צעירה בשנות ה-20 המוקדמות לחיי, ללא מחלות או בעיות מיוחדות. לאחרונה אני סובלת מתופעה של הפרשות צהובות מפי הטבעת (לאחר ישיבה בשרותים בלבד), יש ימים שההפרשות הן ממש רבות וגורמות לצריבה בפי הטבעת (ההפרשות נראות דמויות לנזלת). יש לי יציאות נורמאלית כ-3 שלוש ביום. חשוב לציין שההפרשות לא חייבות להופיע כל יום בנוסף לעיתים רחוקות מופיע דמום קל לאחר יציאה (ללא כאבים מיוחדים). פניתי לכירוג לפני חודש- הוא עשה לי בדיקת רקטוסקופיה ואנוסקופיה ולא מצא דבר (הוא לא ראה בבדיקה ריר או דם). אני חייבת לציין שהייתי מאוד מופתעת שלא נצפה ריר בבדיקה מפני שהככנה לבדיקה גרמה לי להמון המון ריר שקוף שיצא כל היום (עקב החוקנים). לפני שנתיים עברתי קולונוסקופיה- גם ללא ממצא (הבדיקה נערכה עקב כאבי בטן). מה יכולות להיות הסיבות לריר צהוב? האם יכול להיות קשר למחזור (שמתי לב שבזמן מחזור התופעה רבה יותר, אם כי היא קיימת גם לא בימי המחזור)? האם בכלל יש מקום לבדוק זאת- או ניתן להסתפק בבדיקות שעברתי? תודה רבה ומועדים לשמחה...

24/04/2008 | 08:38 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום הילה, למרות שסיפרת שכבר עברת קולונוסקופיה לפני שנתיים שהיתה תקינה, עקב העובדה שהתופעות שאת מתארת הן חדשות יחסית, לדעתי יש צורך לחזור על הבדיקה הזו בייחוד לאור העובדה שרקטוסקופיה היתה תקינה והכירורג לא מצא כל פתולוגיה בפי הטבעת עצמו. אם אכן אזור פי הטבעת והרקטום תקינים, והתופעה ממשיכה, יש צורך בקולונוסקופיה מלאה. דבר נוסף שאפשר לעשות הוא להיבדק שנית ע"י כירורג קולורקטלי / פרוקטולוג. בהצלחה

24/04/2008 | 13:12 | מאת: הילה

קודם תודה רבה על התשובה המהירה, דבר נוסף כיצד אני יכולה לדעת אם מי שבודק אותי הוא כירוג קולורקטלי / פרוקטולוג? אני לא מרגישה כל כך בנוח לשאול (על מנת לא לפגוע ברופא). מה ההבדל בכלל בין כירוג פרקטולוג לבין כירוג כללי? ושאלה אחרונה, קולונוסקופיה מבצעים רק גסטרואנטרולוגים או גם כירוגים? ושוב תודה וחג שמח.

28/03/2022 | 01:16 | מאת: היי

היי אני יודעת שזה מ2008 אבל גילית אולי שיש לך אנדומטריוזיס?

18/08/2022 | 23:09 | מאת: יוני

היי, גם לי את זה. מה בסוף? הבינו מה זה ואיך מטפלים? טיפ קטן דוש לטוסיק כמה שפחות לשבת וכמה שפחות לשפשף עם ניר לנגב מעט בעיקר לשטוף ואז להשאיר יבש

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות