יציאות מרובות

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

19/12/2008 | 07:52 | מאת: אורית

שלום בעלי בן 34 לפני חודש וחצי עבר ניקוז לסינוס פילונידלי מבחינה זו המצב תקין אין הפרשות ואין אודם אך מאז תדירות הטלת הצואה עלתה מפעם ביום לשלוש פעמים ביום הצואה תקינה , דבר נוסף המצב הגיע עד כדי כך שהוא מתעורר באמצע הלילה ונכנס לשירותים דבר מאוד מטריד. עקב כך הוא עבר בדיקת CT אשר לדברי הרופא לא הראתה סימנים אלא רק כבד שומני יש לציין שלבעלי יש עודף משקל גובהו 177 ומשקלו 124 . בדיקות הדם שעבר לאחרונה תקינות . בבקשה עצתך מה זה מביע ולאן אנו צריכים לפנות. תודה מראש אורית

19/12/2008 | 08:13 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום אורית, אין קשר בין סינוס פילונידלי ומערכת העיכול, ולדעתי הקשר בין שני הארועים (הניתוח והעליה בתדירות היציאות) הוא מקרי. CT היא בדיקה לא אופטימלית לבירור מערכת העיכול. אני ממליץ לפנות לגסטרואנטרולוג ולבצע קולונוסקופיה. כמובן שאני גם ממליץ על דיאטה לירידה במשקל. ה-BMI של בעלך (מדד לעודף משקל) הוא כמעט 40 (הנורמה היא עד 25) מה ששם אותו בקטגוריה של השמנת יתר חולנית. במצב זה יש סיכון גבוה מאוד ללקות בשורה ארוכה של מחלות - סכרת, יתר לחץ דם, מחלת לב, מחלות פרקים ועוד ועוד. מלבד הדיאטה הייתי ממליץ לפנות לכירורג שמתמחה בניתוחים להשמנת יתר לצורך ייעוץ. בהצלחה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות