כאבים בפי הטבעת עם הקרנה לאשכים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

20/01/2014 | 17:09 | מאת: גולן

אני סובל מזה חצי שנה מכאבים בפי הטבעת עם הקרנה לאשכים. בבדיקות שנעשו לי לא נמצאו ממצאים חריגים. רופא גסטרו אבחן שאני סובל מ-levator ani syndrom. נאמר לי לעשות אמבטיות חמימות ופיזיותרפיה של רצפת האגן אבל דבר לא עזר. אני סובל מאד מהכאבים ורצית לדעת אם יש דרכי טיפול נוספות לבעיה הזו? תרופות? ניתוח? משהו? דבר נוסף, בבדיקת C.T שמסקנותיה היו כי אין ממצא חריג נכתב: "נראה עיבוי של דופן לולאות ג'יג'ונום בבטן שמאלית עליונה. השומן סביב לולאות אלו שמור" המומחה שבדק אותי התנהג כאילו ממצא זה מהווה בעיה אולם טען שלא צריך לעשות דבר בשלב זה. מה הפירוש של הממצא הזה? תודה רבה

21/01/2014 | 09:51 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום גולן, לשאלותיך: 1. הטיפול ב-levator ani syndrome הוא לא ניתוחי ולא תרופתי אלא בדיוק כפי שהומלץ לך. מדובר במצב בו שרירי האגן מכווצים יתר על המידה ובמקום לעבור הרפייה בזמן פעולת מעיים, דווקא מתכווצים ומקשים על היציאות. הטיפול הטוב ביותר הוא באמת פיזיוטראפיה של ריצפת האגן - ביופידבק. מדובר בטיפול ממושך וכרוני ולא במשהו שגורם לשיפור בין לילה. 2. לא יכול לענות תשובה רצינית על סמך התיאור שלך של הממצאים, אך בכל אופן לא מדובר בדיוק בתחום העיסוק של הפורום הזה. פנה לגסטרואנטרולוג.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות