לרופא בוקר טוב

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

16/01/2013 | 08:39 | מאת: שירה

לרופא בוקר טוב זאת שירה קודם כל תודה רבה על המענה המהיר כמו כן ההקאות עכשיו מחריפות לי כי אני בלי טיפול של תרופות נגד הקאות כי הן לא משפיעות עליי נסיתי את כל התרופות מפרמין ועד זופרן 8 מג התייעצתי עם גסטרולוגית דר איריס דותן מבית החולים איכילוב והיא אמרה שבגגלל שיש לי את ההיצרות במעי אני לא יכולה לעשות את הקפסולה המצלמת והיא אמרה שהיא תעשה לי את הבדיקה אנטרוסקופיה כפולת בלון והיא לא עשתה בסוף בקיצר היא לא עשתה כלום והעיקר קיבלה כסף זה במרפאה שלה בגסטרו מד עכשיו הגסטרו שלי לא ממליץ לי על הבדיקה כפולת בלון הוא אמר שהיא לא מתאימה לי והוא לא רוצה לבצע לי אותה הוא גם אמר שהוא לא מבין מי מה ההקאות האלו וזה כבר מצב בלתי נסבל אי אפשר יותר ככה אני מגיעה לאשלגן מאד נמוך בדם כמו כן היתי מטופלת במצכון הגסטרו באיכילוב אצל דר פישמן סיגל והיא עשתה לי את כל הבדיקות ולא מצאה מי מה אני מקיאה ובקיצר היא לא פתרה את בעיתי וסתם היתי מטופלת שם היא שלחה אותי לדר ישי רון והוא החליט שיש לי מעי רגיז והוא נתן לי טיפול במוטיליום שלא מועיל הוא עשה לי בדיקה התרוקנות קיבה והבדיקה הראתה שיש התרוקנות קיבה איטית היתי אצל ייעוץ חוזר אצל איריס דותן שלא עשתה כלום בסוף והיא אמרה לי אני יעשה לך כפולת בלון ובסוף לא עשתה העיקר אמרה ואמרה כמו כן יש לי היצרות בוודאות ידועה במעי ולכן אני לא יכולה לעשות את הבדיקה קפסולה מצלמת עשיתי פעמיים בדיקה פטנסי קפסולה וזה ניתקע פעמיים ולא יצא (ראו את הקפסולה בצילום בטן ריק ) והם כתבו בדוח שהמעבר אינו תקין קפסולת דמה - Patency capsule כמו כן ההקאות בלתי נסבלות כבר הופיע רק בשנה האחרונה כרגע הגסטרו שלי לא רוצה לבצע לי כל בדיקה אפילו לו את הבדיקה שציינתי הוא רוצה עכשיו רק מעקב של בדיקות דם הסירפי במגמת עלייה כרגע כמו כן אני בלי מחזור עקב ההקאות הבלתי נסבלות האם אני זקוקה לאשפוז במצב הזה? ושיעשו לי את כל הבדיקות מחדש? יש לי הצרות בוודאות במעי ולכן הפטנסי נתקע פעמיים ולא יצא כמו כן יש לי כל הזמן כאבי בטן חזקים והקאות בלתי פוסקות אי אפשר יותר כמו כן עשיתי בדיקת סיטי למעי הדק חוזרת ולא הצליחו לראות כלום כי הקאתי את כל החומר הניגוד והרופאה הפנתה אותי לגסטרו שמטפל בי בקופת חולים בשאלה של ארגון אשפוז לצורך בדיקת סיטי מחודשת עם זונדה והוא לא מוכן לאשפז אותי לבדיקה הוא טען שהבדיקה תקינה למרות שהקאתי את כל החומר ולא הצליחו לראות כלום. מה עלי לעשות עכשיו? האם לגשת לאשפוז? ולברר מי מה ההקאות האלו? הגסטרו שלי עובד בתל השומר האם להיתאשפז שם? כמו כן הוא מבצע את הבדיקה כפולת בלון והוא לא רוצה בכל זאת לבצע לי אותה הוא טוען שהוא לא רוצה לבצע לי אותה בגלל שהיא לא תעזור באבחנה קוראים לו דר נדלר משה אני כבר מיואשת מהמצב ורוצים לשלוח אותי לאשפוז יום פסיכיאטרי ואני לא רוצה כי אין פה בעיה פסיכולוגית זה בגלל הקרוהן או בעיה פסיכיאטרית האם עלי לגשת לאשפוז באופן מיידי? ומה אני עושה אם הרופאת משפחה לא רוצה להוציא לי הפנייה לאשפוז? והאם להיתאשפז בתל השומר? תודה רבה רבה שירה נב אבקש מענה בהקדם האפשרי

18/01/2013 | 13:51 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שוב שלום, כפי שכתבתי קודם, מי שמחליט על הטיפול הוא גסטרואנטרולוג, אך לצערי, במקרה שלך אני לא מסכים עם הרופא הקבוע שלך. אם את ממשיכה להקיא, ויש היצרויות ידועות במעי, לא ניתן להשאיר אותך כך בלי כל בירור וטיפול, נכון? ככל הנראה ההקאות הן עקב חסימה של המעיים וצריך לוודא זאת. אני מסכים עם דר' דותן שצריך לבצע את האנטרוסקופיה כפולת הבלון. לפעמים אפילות ניתן להרחיב היצרות בזמן הבדיקה הזו אם היא קצרה. הבעיה איתך היא שרוב הדיון הוא תיאורטי כי הכל מבוסס על הנחות ולא על עובדות. אני הייתי מאשפז אותך למספר ימים, מבצע בירור קצר ואינטנסיבי ואז מקבל החלטות טיפוליות. לגבי המיקום - החלטה שלך.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות