שאלה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

18/08/2008 | 00:15 | מאת: נוהאד

דר פרסון שלום וברכה אשתי מזה כ5 שנים סובלת מכאבים בבטן תחתונה אשר מקרינים לרגליים,בנוסף כאבים וגינליים והפרשות שמלוות בתחשה של דלקות אשר נגרמות אצל נשים אשר לדבריו של גיניקולוג אינם דלקות.בנוסף לזה יש הפרשות מפי הטבעת בסוף כל יציאה נראה כמו ריר מוגלתי בצבע צהוב זהב . גם ניבדקה על ידי גסטרואנטרולוג מספר פעמים ועברה פעמיים רקטוסקופיה 60 סמ וגם רקטו שלם יותר מ60 סמ.בבדיקות הרופאים אמרו שהמעי תקין.אך מספר בדיקות אשר נערכו בתל השומר מרפאת ריצפת אגן הראו צניחה במעי וקצת בשלפוחית השתן. בסוף גינוקולוג החליט שיש לבצע ניתוח כריתת רחם והרמת שלפוחית השתן. בימים אחרונים מרגישה כאבים עזים אשר מפלחים את הגגב תחתון במקביל לכאבים בבטן. שאלתי :1- האם יש חשש לגידול בבטן מאחורי המיעיים אשר אי אפשר לראות בבדיקות גסטרו או גיניקולוג? 2- האם צילום MRI אשר עד עכשיו לא בוצע עד עכשיו יכול לגלות אם יש איזה גידול או פרונקל בתוך חלל הבטן? והאם עדיף לעשות אותו לפני שתבצע כריתת רחם? אודה לך מאוד על התשובה בכבוד-נוהאד

18/08/2008 | 11:32 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום נוהאד, יש נטיה בקרב האוכלוסיה לחשוב ש-MRI זה פתרון הקסם לכל הבעיות והמחלות בגוף, וזה לא המצב. מה שהייתי עושה בכ"ז לפני ניתוח כריתת רחם זה CT של הבטן והאגן. בנוסף, עקב הסיפור של בעיות בריצפת האגן שכוללות צניחת איברים שונים שם, הייתי ממליץ לפנות לכירורג קולורקטלי להערכה. בתה"ש יש מספר רב של כירורגים קולורקטליים מעולים. בדיקתם חשובה גם עקב הסיפור של הפרשות מאזור פי הטבעת. בהצלחה

18/08/2008 | 21:35 | מאת: נוהאד

אני מאוד מודה לך על ההתיחסות אישתי עברה את ה ct של בטן אגן אבל הגיניקולוג לדבריו ה סי טי תקין למעט ציסטות שחלתיות משמאל אשר לדבריו לא הם הסיבה.כמו כן בקשר לרחם לפי הסי טי הוא בגודל תקין ושלפוחית השתן בעלת גבולות סדירים. האם דר ברגבל מרק בתל השומר הו כירורג קולורקטלי?האוא גם בדק אותה וביצע בדיקות אנליות והפנה לרופא אורוגיניקולוג.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות