לאחר ניתוח קרוהן פיסטולה בטנית

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

20/10/2011 | 19:29 | מאת: אסי

שלום ד?ר, ב 11/9 עברתי ניתוח שני(הקודם בשנת 2000) שבו נכרתו שני חלקי מעי עם כמובן שתי השקות. מס? ימים לאחר הניתוח החלו כאבים קשים בבטן תחתונה שמאלית ולצערי אז הרופא המנתח לא ממש התייחס לטענות שלי. כרגע אני מאושפז כבר כחודש ולפני כשבועיים ניקזו בחתך בטני את הפיסטולה, כרגע אני עם שקית ולטענת הרופאים צריך להמתין בשילוב עירוי וtpn שההפרשות יפחתו ואולי הפיסטולה תיסגר. בזמן הצום ההפרשה היתה כ 10-20 מ?ל ליממה, לאחר שניסיתי בהמלצתם לאכול זה עלה ל 80. רציתי לדעת מהם באמת הסיכויים להחלמה ללא התערבות כירורגית נוספת ובכלל האם יש פתרונות אחרים אני ממש על סף ייאוש! תודה מראש וחג שמח. אסי

22/10/2011 | 10:52 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

בוקר טוב אסי, אם אני מבין נכון מתיאורך, ככל הנראה בניתוח בו בוצעו שתי ההשקות (11/9) כנראה אחת ההשקות דלפה, נוצרה מורסה בחלל הבטן ואחרי כן היא התנקזה אל העור. הטיפול בפיסטולות של מעי אל העור הוא לא פשוט והוא תלוי מאוד בסיבה של הפיסטולה ובכמות ההפרשה היומית ממנה. נהוג לחלק את כל הפיסטולות לפי כמות ההפרשה לכאלה שמפרישות יותר מ-500 מל' ביממה וכאלה שמפרישות פחות. הסיכוי של הפיסטולה להיסגר באופן ספונטני תלוי מאוד בכמות הזו בעיקר כשהסיבה היא מחלת קרוהן. אצלך המצב טוב יחסית - אם ההפרשה היא סה"כ 80 מל' כשאתה אוכל יש סיכוי טוב שהיא תיסגר עם טיפול אופטימלי. אני הייתי ממליץ לאכול מזון דל שארית (דל תאית) בלבד, וזאת במקביל לטיפול תרופתי במחלת הקרוהן - רמיקייד או הומירה. איזה תרופה אתה מקבל כעת למחלת הקרוהן?

22/10/2011 | 13:22 | מאת: אסי

היי דר פרסון תודה רבה על התשובה המלומדת, אתמול אכלתי מעט ושתיתי כליטר ועד הבוקר הופרשו כ45 מ?ל. אני מקבל 4 פעמים ביום בעירוי אנטיביוטיקה , רמקאיד קיבלתי לפני שנים ולא היתה הטבה, לעומת זאת את היומירה לא ניסיתי ורופא הגסטרו ממליץ לקבל אחרי הטיפול בפיסטולה. בעניין האוכל אני מאד מהסס מכיוון שאני רוצה שהפיסטולה תתייבש והחשש שהמזון אפילו שהוא דל שארית עלול לעשות נזק נוסף. אני בגובה 183 שוקל 60 קג. אודה לדעתך בעניין ואשמח להמלצות, תודה אסי

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות